Peníscola adjudica les obres d'ampliació de l'enllumenat en la CV141, principal vial d'accés al municipi

Peníscola adjudica les obres d'ampliació de l'enllumenat en la CV141, principal vial d'accés al municipi
07/07/2022 -

El consistori després de rebre la conformitat necessària de l’administració autonòmica per a executar les obres, ha dut a terme el procediment de contractació dels treballs que s’iniciaran el mes de setembre.

Aquest vial és la via d’accés principal a la població, té quasi cinc quilòmetres de longitud i connecta el centre del municipi amb la carretera N-340. La Conselleria d’Obres Públiques va finalitzar el 2019 les últimes obres de millora en aquest vial, concretament en 1,3 quilòmetres, des de la rotonda enfront de la Urbanització Estíbaliz, fins a la rotonda que enllaça el vial amb el Camí Abellers.

“Va quedar pendent la millora del vial i els seus accessos des d’aqueixa rotonda fins a l’enllaç amb la carretera nacional” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, a més, “de l’execució completa del projecte inicial de millora en aqueix tram que incloïa, entre altres qüestions, els nous punts de llum”.

En l’última dècada s’han registrat 143 accidents amb 85 víctimes en aquesta via, “és per això que estem insistint durant anys en la importància de la seua millora” ha explicat Martínez.

Amb aquest propòsit, “i constatant que Generalitat no completa la millora” l’Ajuntament ha adjudicat ja les obres per a la instal·lació d’enllumenat en l’últim tram en el qual Generalitat ha intervingut “sense finalitzar l’obra”.
Per a això ha tramitat amb anterioritat i amb èxit la sol·licitud a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana l’autorització per a poder incorporar nous punts de llum, “si Conselleria no ha instal·lat l’enllumenat, el fem nosaltres, la il·luminació en una carretera tan transitada és fonamental per a la seguretat”.

Durant l’execució del tram indicat, entre la urbanització Estíbaliz i la rotonda amb Camí Abellers, Generalitat va efectuar la canalització i les arquetes per a dotar de servei d’enllumenat públic al vial, així que l’actuació municipal consistirà en el cablejat i la instal·lació dels punts de llum amb fonamentació, la qual cosa suposarà una inversió de 47.415,88€ per part de l’Ajuntament.

L’empresa adjudicatària és CLECE S.A. iniciarà les obres a partir del mes de setembre, en compliment de la normativa municipal que evita l’execució d’aquesta mena de treballs durant l’estiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari