Peníscola rep la donació d'una àmfora romana del segle II per al seu Museu de la Mar

Peníscola rep la donació d'una àmfora romana del segle II per al seu Museu de la Mar
13/06/2022 -

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha rebut i formalitzat la donació, per part de Louis Courtial, d’una àmfora romana del segle segon després de Crist, per al seu Museu de la Mar.
Louis Courtial, net del donant, Charles Long, ha complert així l’última voluntat del seu avi, qui va adquirir la peça després de trobar-se aquesta en aigües de la Mar Adriàtica, durant els anys setanta.

El motiu d’aquesta important donació “no ha sigut un altre que la gran estima que el seu propietari tenia per Peníscola, qui amb la seua família va triar la nostra localitat com a destinació per a les seues vacances des dels anys seixanta” ha explicat l’edil de l’àrea, Ramón Simó.

Després de la recepció, per part de l’Administració local, de la peça, gràcies a la donació de la família propietària, d’origen francés; es posarà en mans del Servei d’Arqueologia Subaqüàtica a Borriana, per al seu estudi i posterior exposició en el museu peniscolà.

El Museu de la Mar ja compta amb un exemplar similar, datat en la primera meitat del segle primer després de Crist, que guarda importants similituds amb la peça recentment adquirida, sent aquesta una mica més voluminosa que l’anterior.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari