Peníscola rep el reconeixement autonòmic com a municipi turístic en el marc del nou estatut regulador

Peníscola rep el reconeixement autonòmic com a municipi turístic en el marc del nou estatut regulador
06/10/2021 -

Peníscola ja és oficialment municipi turístic, en compliment del nou estatut del municipi turístic que ha impulsat Turisme Comunitat Valenciana. Així li ho ha transmés a l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la seua visita a la població en el dia de hui, després de la recent publicació en el DOGV.

La capital turística de la província de Castelló ha acreditat el compliment de tots els requisits exigits en la nova normativa i que testifiquen, per exemple, el pes específic que té l’activitat turística en l’economia de la població.

Francesc Colomer ha volgut, a més, reconéixer molt especialment a la gestió del destí des de l’Ajuntament “la seua actitud proactiva en la direcció de la transformació digital, la sostenibilitat, la planificació estratègica, l’accessibilitat, la defensa de l’hospitalitat, la lluita contra l’intrusisme, la participació en programes de qualitat certificada i l’impuls de la governança ajunte el sector”.

Per la seua part l’alcalde ha destacat la importància de ser reconeguts legalment amb aquest estatus, “aquest reconeixement ens permetrà accedir a finançament que compense, almenys, part de l’extraordinari esforç que fem els ajuntaments que multipliquem la nostra població per la nostra condició turística”.

En aquest sentit la nova normativa autonòmica contempla dues possibilitats, d’una banda l’atenció preferent en les línies de foment econòmic de la Generalitat, les polítiques d’infraestructures o activitats de promoció turística; i d’altra banda, les vies de finançament específiques mitjançant convenis concrets i dins del Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari