Peníscola es reivindica el Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia amb diverses activitats de conscienciació

Peníscola es reivindica el Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia amb diverses activitats de conscienciació
17/05/2021 -

Una de les tasques de l’administració pública és sensibilitzar sobre els drets i obligacions de la ciutadania per a aconseguir l’objectiu d’una societat “moderna, oberta al món i als seus canvis” ha explicat la regidora de l’àrea de Benestar Social, María Jesús Albiol.

Per a fer-ho possible, una de les estratègies existents és la commemoració dels Dies Internacionals, que des de les Nacions Unides s’han determinat “per a donar visibilitat a una problemàtica o reivindicar un dret dels col·lectius més vulnerables”.

Aquestes efemèrides “ens permeten poder posar l’atenció en aspectes que mantenen visca la consciència sobre les dificultats existents, ens humanitzen i dignifiquen a totes les persones sense distinció; en definitiva, permeten connectar la realitat del municipi amb una perspectiva global referent a problemàtiques, reivindicacions i drets” ha valorat.

Amb aquest plantejament, des de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Peníscola, s’han programat una sèrie activitats per a commemorar el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

Les activitats s’han programat en els centres educatius i tenen per objecte “valorar la diversitat com a fonament dels drets humans i el respecte a la diferència”.

Aquesta setmana, el dimecres dia 19 de maig, la regidoria durà a terme dues sessions amb els alumnes de segon d’ESO del “Taller acollim la diversitat; prevenció de l’Assetjament Escolar”, en l’IES Alfred Ayza. Concretament, es realitzarà una dinàmica amb l’alumnat per a reflexionar sobre l’assetjament en l’entorn escolar emprant la tècnica del rol playing visibilitzant tots els rols que hi ha dins de les situacions d’assetjament.

En el CEIP Jaime Sanz la regidoria ha programat també activitats, ja el mes de juny, amb els alumnes de primer i segon d’educació primària. Concretament es tracta de dues representacions teatrals de “La perruca de Lucca” sobre el llibre del mateix títol, que es treballarà també i posteriorment, a l’aula, per a abordar i qüestionar la construcció social de les diferències de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari