Peníscola treballa amb els centres educatius en el seu projecte pioner d'Educació per a la Sostenibilitat

Peníscola treballa amb els centres educatius en el seu projecte pioner d'Educació per a la Sostenibilitat
22/02/2022 -

L’Ajuntament de Peníscola, impulsa i projecta des de les seues regidories de medi ambient i educació un nou i pioner Programa d’Educació, Formació i Conscienciació ambiental per a alumnes d’educació primària.

Amb l’objectiu de la seua posada en marxa per al pròxim curs, els regidors delegats de totes dues àrees, Miguel Castell i Ramon Simó, respectivament, han mantingut aquest matí una trobada amb els responsables directius dels tres centres docents que es troben en la població.

“Volem construir amb ells una proposta que complisca amb els nostres objectius comuns i s’integre en els plans educatius per a cada tram d’edat, amb opcions viables i efectives, que responguen a les necessitats reals de la comunitat educativa” ha assegurat Simó.

“Partim de la necessitat d’abordar la formació, educació i conscienciació, des de la col·laboració entre l’Ajuntament, com a promotor, amb els centres educatius; amb l’objectiu de treballar la sostenibilitat en les relacions amb l’entorn, ja que l’educació ambiental, com qualsevol altra àrea, ha de desembolicar-se en relació amb el mitjà social i natural en què es produeix” ha explicat l’edil de l’àrea de medi ambient, Miguel Castell.

En aquest ambiciós projecte, l’Ajuntament de Peníscola col·laborarà, a més d’amb els centres docents, amb entitats i empreses públiques i privades, per a poder oferir un ventall d’activitats i accions vinculades a les diferents unitats didàctiques del projecte, que permetran contextualitzar les temàtiques ambientals abordades dins de l’entorn de la població.

Les unitats didàctiques, que componen el projecte “tenen clara vocació pedagògica i global, responen a una concepció holística del medi ambient i de la societat i aborden els diferents vectors climàtics que més ens afecten amb major impacte ambiental, presenten eines i recursos per a poder treballar-los des de l’àmbit docent de l’educació primària, ja siga des de la mateixa aula del centre educatiu amb activitats extraescolars o amb accions participatives que completen la formació amb conscienciació” ha ampliat Castell.

L’Ajuntament de Peníscola s’alinea d’aquesta manera amb L’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible com a marc comú de la seua actuació i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquest projecte, de caràcter transformador i universal, agrupa de manera transversal, l’objectiu 4 que està centrat a garantir una educació de qualitat, l’objectiu 11 que persegueix aconseguir que les ciutats i comunitats siguen sostenibles i l’objectiu 13 d’acció pel clima, adoptant mesures que ajuden a combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

“Estem molt il·lusionats amb aquest projecte, comptarem amb l’ajuda d’una empresa especialitzada en consultoria i comunicació mediambiental de la mà del meu company Miguel i el seu equip amb la certesa que la comunitat educativa aprofitarà cada recurs, perquè compartim els objectius de divulgació i conscienciació que impulsen aquest projecte” ha valorat Simó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari