Peníscola ultima les obres de modernització del Museu de la Mar després d'aconseguir finançament europeu

Peníscola ultima les obres de modernització del Museu de la Mar després d'aconseguir finançament europeu
16/09/2021 -

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha confirmat l’avanç dels treballs que van començar el mes de juny, després de la consecució d’una de les ajudes del Fons Europeu Marítim i de Pesca, per a la modernització i millora del Museu de la Mar de la ciutat, un espai de divulgació i promoció del sector pesquer autòcton.

El regidor de Cultura, Ramón Simó, ha detallat l‘important treball conjunt que s’ha realitzat al costat de l’àrea de Pesca, capitanejada per l’edil Miguel Castell, “un projecte que hem forjat junts amb l’objectiu comú de posar en valor el sector”.

Les obres suposen la modernització del Museu de la Mar amb un interessant projecte d’inclusió de noves tecnologies per a la millora de l’experiència del visitant, així com la programació d’activitats d’interpretació i tematització en l’espai expositiu.

El museu compta ja amb equips interactius i projecció d’audiovisuals que contindran informació històrica sobre la pesca local, les arts de pesca, la història del mateix edifici que allotja el museu, les maquetes navals o les peces historicoarqueològiques que conté.

S’incorporen també al museu un sistema d’audioguies en diferents idiomes.

En l’exterior del museu, en el singular espai del Baluard del Príncep, es programaran diferents tallers temàtics sobre el patrimoni cultural mariner de la localitat.

“Estem en la recta final dels treballs, que està previst que finalitzen la setmana pròxima” ha explicat Simó, en una recent visita a les obres i tasques de millora

El Museu

Aquest Centre Blau per ADEAC, Aula de Mar i Centre SICTED, és una de les visites obligades a Peníscola per a tot aquell interessat a conéixer la tradició i cultura marinera i la importància de l’activitat pesquera en el municipi, la seua història i com aquesta ha influït en el desenvolupament turístic de la ciutat.

Continua sent el públic familiar el que visita el museu en un percentatge més elevat, i de procedència fonamentalment nacional. D’altres nacionalitats destaquen les visites de turistes francesos, alemanys, i d’Europa oriental; també un xicotet percentatge de turisme britànic, asiàtic i americà.

Aquest museu, dividit en tres seccions: la històrica-arqueològica, la de pesca i la de fauna marina; ret homenatge a la tradició marinera de Peníscola i alberga una exposició permanent.

Finançament del GALP

Les ajudes aconseguides es distribueixen entre els diferents projectes que es presenten per part dels Grups d’Acció Local de Pesca (GALP) i en aqueix cas, concretament, la proposta va ser elevada per part del GALP La Plana, del qual forma part Peníscola, al costat d’altres municipis com Castelló, Borriana, Vinaròs i Benicarló.

Aquestes ajudes, gestionades a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, s’enfoquen a projectes de desenvolupament local participat i el projecte de Peníscola ha sigut un dels seleccionats amb una assignació de més de 47.000€.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari