Peñíscola s'uneix al Pacte Global d'Alcaldes pel Clima i Energia, que agrupa milers de governs locals

Es tracta d’una aliança global de ciutats i governs compromesos amb la lluita al canvi climàtic, per reduir els seus impactes inevitables i facilitar l’accés a energia sostenible i assequible per a tots

Peñíscola s'uneix al Pacte Global d'Alcaldes pel Clima i Energia, que agrupa milers de governs locals
21/07/2021 -

El ple de l’Ajuntament de Peñíscola ha aprovat el seu compromís amb el Pacte Europeu dels Alcaldes per al Clima i l’Energia, en el qual s’agrupen milers de governs locals que, de manera voluntària, es comprometen a implantar els objectius en matèria de clima i energia de la Unió Europea.

La iniciativa inclou ara, després de la seua posada en marxa el 2008, més de 7000 autoritats locals i regionals de 57 països que compten amb el suport tècnic i metodològic d’oficines especialitzades.

Els signants del Pacte, com Peñíscola, comparteixen una visió comuna per a 2050: accelerar la descarbonització dels seus territoris, enfortir la seua capacitat per a adaptar-se als impactes ineludibles del canvi climàtic i aconseguir que els seus ciutadans gaudisquen d’accés a una energia segura, sostenible i assequible.

Peñíscola, com a ciutat signant, es compromet a actuar per a donar suport a la implantació de l’objectiu europeu de reducció dels gasos d’efecte d’hivernacle en un 40% per a 2030 i l’adopció d’un enfocament comú per a l’impuls de la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic.

Per a traduir el compromís polític en mesures i projectes pràctics, Peníscola es compromet, a través de la seua integració en el grup, a presentar un Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS). El pla inclourà un Inventari d’Emissions de Referència per a realitzar el seguiment de les accions de mitigació i una Avaluació dels Riscos i Vulnerabilitats Climàtics.

“Aquest és un compromís necessari i a llarg termini, pel qual anirem revisant cada dos anys el pla d’acció, avaluant el seu impacte i els beneficis que reporta a la comunitat local i global” ha assegurat el mateix alcalde, Andrés Martínez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari