Peníscola viu amb intensitat les seues Festes Patronals 2023

Les festes en honor a la Mare de Déu d’Ermitana tornen a la ciutat en la Mar del 7 al 17 de setembre

Peníscola viu amb intensitat les seues Festes Patronals 2023

L’ambient festiu ja es respira a Peníscola i encara més el farà del 7 al 17 de setembre amb la celebració de les seues Festes Patronals 2023 en honor a la Verge d’Ermitana. Els Moros i Cristians, la gastronomia, els concerts, els actes religiosos i els bous tornen a donar-se la mà aquests dies on Peníscola reunirà veïns i veïnes amb visitants.

Aquest dijous arrancarà el programa de les festes amb el tret dels típics ‘xupinazos’ a l’Ajuntament a partir de les 13.00 hores, i posteriorment serà la batalla d’aigua popular i degustació d’orxata. A partir de les 22.00 hores serà la novena, i en finalitzar serà la proclamació de la reina de les festes i la seua cort d’honor. El ball a càrrec de Nova Alaska en el parador de festes finalitzarà amb el primer dia.

El divendres 8 estarà dedicat a la nativitat de la Mare de Déu. A les 11.00 hores hi haurà missa a l’Església de Santa María i a partir de les 17.00 hores serà la tradicional processó pels carrers del barri antic, amb dansants, llauradors, cavallets, pelegrins i moros i cristians acompanyant a la Mare de Déu pels carrers del barri antic.

El dissabte 9, Dia d’Ermitana, es retornarà a la patrona al seu ermitori, amb el cant de la salve i solta de coloms en el Club Colombòfil de Benicarló en la plaça de la Verge. En finalitzar serà la segona actuació del Grup Cultural de Danses i la representació final de la Batalla de Moros i Cristians, amb un bombardeig de trons en la plaça de les Armes. A les 00.45 hores el parador de festes acollirà l’actuació de l’orquestra Montesol.

El diumenge 10 començarà la festa taurina, amb bou embolat, el tancament ‘No passaran’ i altres actes que seguiran la resta de la setmana, tal com ha anunciat l’Ajuntament. Les activitats esportives i de les penyes o els homenatges a les persones majors protagonitzaran els següents dies.

El divendres 15 tornen alguns dels actes més populars. Entre ells, la sardinada popular a les 11.00 hores en la Confraria de Pescadors; la xocolatada popular en la Xurreria Germans Domingo a les 19.00 hores; l’homenatge a la patrona pels Moros i Cristians, amb la cercavila anunciant la festa des del santuari de la Mare de Déu d’Ermitana; i el concert de Juan Magán en el parador de festes.

Els moros i cristians protagonitzen el dissabte 16 de setembre. A les 20.00 hores serà la desfilada i entrada de les esquadres des del carrer d’accés al camp municipal d’esports Benet XIII fins a la plaça de Bous. A les 00.30 seran els focs a la mar a la platja Nord i en finalitzar, en el parador de festes, actuarà l’Orquestra Centauro.

Finalment, el diumenge 17 a les 12.00 hores serà el cicle de Concerts de Música Clàssica Ciutat de Peníscola amb la Coral Polifònica de Peníscola i l’Orquestra de Cambra Santa María de Peníscola a l’Església Parroquial de Santa María. A les 20.00 hores serà la desfilada d’eixida dels moros i cristians en el barri antic, Portal Fosc, plaça de bous, avinguda de la Mar, avinguda d’Espanya i plaça de la Constitució.

Aquests són alguns dels actes més destacats de les Festes Patronals de Peníscola 2023, però pots consultar el programa complet en el següent enllaç.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari