El Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Peníscola atén mil usuaris de mitjana al mes

Els serveis més demandats són els relacionats amb el registre, el padró i la recaptació

El Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Peníscola atén mil usuaris de mitjana al mes
04/02/2022 -

La Regidoria de Modernització de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç del funcionament del Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) posat en marxa el novembre de 2010 en el marc d’un paquet d’actuacions l’objectiu de les quals era acostar l’administració local a la ciutadania.

Durant aquests onze anys, els ciutadans i ciutadanes que han requerit la solució d’algun tràmit administratiu han sigut més de 150.000, “xifra que il·lustra la important tasca que, des d’aquest espai centralitzat i accessible, du a terme el personal del servei” ha comentat la regidora responsable de l’àrea Modernització, Raquel París, qui ha detallat la xifra corresponent a les atencions de l’anualitat passada, que se situa en 12.000, “dada que cobra especial importància en un any en què seguim en plena pandèmia de la covid-19, en la qual la informació i l’atenció a la ciutadania han sigut clau, en moments de molta incertesa, canvis normatius i múltiples convocatòries d’ajudes” ha destacat.

El Servei d’Atenció Ciutadana atén les qüestions relatives a registre, padró, rendes, cadastre, recaptació o expedició de certificats digitals i assistència personalitzada, i són les persones amb consultes relacionades amb el registre de documents i el padró les més recurrents, amb un total de 2409 i 3967 tràmits realitzats, respectivament.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha volgut reconéixer i felicitar la tasca de l’àrea de Modernització i a l’equip del SAC, molt especialment en aquests moments, i ha destacat l’esforç fet al llarg dels últims dos anys en què no s’ha interromput el servei, que s’ha prestat a intervals de manera telemàtica “és un servei consolidat, referent, que va ser pioner en la seua posada en marxa i model que van copiar altres administracions; avui resulta ser un model més que eficient i útil” ha destacat, amb el compromís de “continuar millorant i ampliant les capacitats de la mateixa administració local per a continuar acostant-la a la ciutadania, com hem fet al llarg de l’última dècada”.

Ajuntament prop del Ciutadà, un projecte transversal i de continuïtat

A fi de facilitar la relació entre administració, el Servei d’Atenció Ciutadana s’inclou dins d’un grup d’actuacions que l’Ajuntament està implantant des de fa diversos anys, inicialment, a través del projecte Ajuntament prop del Ciutadà. En la seua primera fase, l’Ajuntament de Peníscola va posar en funcionament la Unitat Mòbil de Gestió prèviament a la posada en marxa del SAC; les pantalles informatives en dependències municipals i la creació de la Carpeta Ciutadana en el web municipal; en una segona fase, l’Ajuntament va abordar la gestió documental i la signatura electrònica (Administració sense Papers), fase en la qual s’inclou la creació i posada en funcionament del SAC.

Posteriorment, l’Ajuntament va emprendre la tercera fase del projecte que incloïa la Factura Electrònica i la Seu Electrònica que contenia – entre altres apartats – registre electrònic, el perfil del contractant, tauler electrònic o ofertes d’ocupació pública.

Després d’aquest projecte, l’Ajuntament va posar en marxa la renovació del CPD (Centre de Processament de Dades) i la connexió de tots els edificis municipals amb fibra òptica, amb el consegüent estalvi de costos.

Des de maig de 2018 s’està implantant la PTS (Plataforma de Tramitació Simplificada) que, en una primera fase, ha permés que la totalitat dels expedients es tramiten de manera electrònica, per complir així amb les noves lleis sobre administració electrònica i procediment administratiu comú. A més, s’han implantat els processos electrònics per a gestionar el funcionament dels òrgans col·legiats des de 2019.

En l’actualitat, l’àrea de Modernització juntament amb la Regidoria de Transparència, han impulsat, posat en marxa i apostat pel Portal de Transparència en el web municipal que, amb cinc anys de funcionament, compta des del primer aniversari de la seua posada en marxa amb el 100% d’Indicadors de Transparència Internacional complits.

En l’últim any s’ha posat en marxa també el sistema de videoactes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari