Diputació i Generalitat avancen el trasllat dels menors de Penyeta Roja davant la possible conversió del centre en hospital provisional pel COVID-19

Totes dues administracions avancen tots els tràmits perquè les instal·lacions del complex socioeducatiu estiguen lliures el 25 de març

Diputació i Generalitat avancen el trasllat dels menors de Penyeta Roja davant la possible conversió del centre en hospital provisional pel COVID-19
20/03/2020 -

La Diputació de Castelló i la Conselleria Igualtat i Polítiques Inclusives avancen els terminis del trasllat dels menors de centre de recepció de Penyeta Roja a les instal·lacions que l’administració autonòmica té en la capital de la Plana, que haurà d’estar finalitzat el dimecres 25 de març.

Com assenyala la vicepresidenta de la institució provincial, Patricia Puerta, “es tracta d’una mesura necessària davant la situació d’emergència sanitària que viu el país per la pandèmia del coronavirus i la possibilitat que la Conselleria de Sanitat requerisca les instal·lacions de Penyeta Roja per a reconvertir-la en un hospital provisional”.

Abans de l’inici de la crisi pel Covid-19 estava marcat ja un procés de trasllat dels menors des de Penyeta Roja, propietat de la Diputació, al centre Verge de Lledó de la Generalitat. Aquest pla d’actuació tenia en l’horitzó el 31 de març com el dia del trasllat definitiu, ja que era a partir de l’1 d’abril quan la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives assumia les competències pròpies en matèria de recepció de xiquets i xiquetes de zero a dotze anys. No obstant això, “davant la possibilitat d’haver d’adaptar les instal·lacions com a hospital provisional és necessari agilitar els terminis”, destaca la vicepresidenta”.

Des de la direcció territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha remés en aquest sentit un ofici en el qual queda reflectit que, ateses les necessitats de disposar com més prompte millor de les instal·lacions de Penyeta Roja per a la possible obertura d’un centre sanitari d’urgència, el trasllat dels menors atesos en la residència del centre de recepció i acolliment “haurà d’estar finalitzat abans del 25 de març”.

Així, ja s’ha adonat d’aquest pas als serveis de la Diputació en Penyeta Roja, que estan disposant de tot el necessari perquè el trasllat dels menors, així com del material que requerisca la conselleria per al seu enviament a l’edifici de Verge de Lledó, es realitze de manera immediata. Aquest trasllat anirà acompanyat amb la donació del material d’equipament del centre de Penyeta per a la residència Verge de Lledó de Castelló, que serà la destinació final dels menors.

Dins d’aquesta àmplia col·laboració de la Diputació amb la Generalitat Valenciana, l’àrea tècnica de la institució provincial ha remés ja tota la informació sobre les condicions i distribució del complex de Penyeta Roja, propietat de la Diputació de Castelló, perquè l’administració autonòmica analitze la situació al detall i, en el cas que siga necessari, puga adaptar-se com a hospital provisional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari