El xicotet poble de Castelló que ofereix casa gratis només per mudar-se

Es tracta de El Toro, una localitat de 281 habitants que a més atorga 100 euros mensuals per xiquet

El xicotet poble de Castelló que ofereix casa gratis només per mudar-se
22/03/2023 -

El municipi del Toro, situat en l’Alt Palència de la província de Castelló, ha llançat una oferta irresistible per a aquells que busquen un canvi de vida radical: una casa gratuïta durant tot un any i cent euros al mes durant dotze anys per cada xiquet o xiqueta escolaritzat en el col·legi de la localitat. Tot això amb l’objectiu de combatre la despoblació i assegurar-se que el Toro no desaparega. No obstant això, cal aclarir que aquesta oferta només està disponible durant tot un any per a aquelles persones procedents d’Ucraïna que van haver d’emigrar a causa de la guerra i que es troben refugiades.

Des de l’Ajuntament expliquen que l’ús de l’habitatge gratuït és temporal, amb la idea que durant aqueix temps els veïns puguen trobar el seu propi lloguer en la localitat. A més, han ajudat a alguns refugiats ucraïnesos, els qui ja han viscut durant aquests mesos en una casa cedida pel Consistori.

L’oferta ha cridat l’atenció de 43 persones que, durant l’últim any, han traslladat el seu lloc de residència fins allí. Viure en un poble xicotet té molts avantatges, com la tranquil·litat o el silenci, tan inusual en les grans ciutats. També, es pot arribar caminant a tots els llocs i ni el trànsit ni els semàfors impediran que arribes a destemps.

el Toro és un destí perfecte per als amants del turisme rural i el senderisme, ja que les seues fronteres s’estenen al voltant de dues serres: les del Bou i Javalambre. A més, compta amb llocs d’obligatòria parada com l’església de Santa María i la de La nostra Senyora dels Ángelers o la seua Ermita de Sant Roque. Però, la joia de la corona es troba en el ‘cerrito’, la part alta de la ciutat, i el lloc on es guarden les ruïnes d’una església del segle III.

Quant a la gastronomia, Turisme de la Comunitat Valenciana destaca la fira de la ‘Tòfona’ i l’olla trufada, un plat típic de la zona que s’ha de provar en visitar el Toro.

Castelló no és l’única província espanyola que lluita contra la despoblació. En la localitat val·lisoletana de Villabrágima, es pot obtindre una parcel·la quasi gratis per a tota la vida. A Torrebesses (Lleida), el consistori bonifica en un 95% la llicència de construcció d’obres als menors de 35 anys i, a Camarasa (Lleida), s’han posat a la venda a meitat de preu 11 parcel·les públiques per a famílies joves. A més, en la comunitat autònoma de Castella-la Manxa hi ha deduccions en el tram autonòmic de l’IRPF de fins al 25% per a contribuents que tinguen la residència habitual en municipis escassament poblats.

Més informació

6 comentaris

 1. Chenoa
  Chenoa de març 23, 09:57

  Necesito la casa

  Resposta al teu comentari
 2. Aranza 2016
  Aranza 2016 de març 23, 11:49

  Hola estoy muy interezada en su publicaccion quiero saber como empiezo para acegurarme ya q si estoy dipuesta a hacer una vida nueva en un pueblo un ambiente sano y tranquilo tengo una niña y qyiero informacion por favor

  Resposta al teu comentari
 3. Gul Mohammad
  Gul Mohammad de març 24, 10:38

  Hola buenos días quiero ir a este pueblo tengo 5 hijos teléfono 642645055

  Resposta al teu comentari
 4. Lina maria Carmona Calderón
  Lina maria Carmona Calderón de març 24, 12:37

  Hola buenos días soy una mujer sola de 48 años alguna Familia podría acogerme

  Resposta al teu comentari
 5. rady
  rady de març 27, 01:01

  muy buenas , soy persona con discapacidad de 65% y estoy interesado en mudarme al pueblo vivo en madrid y la cosa esta mas que me alcance

  Resposta al teu comentari
 6. Alvina
  Alvina de març 27, 21:48

  Buenas tardes, una familia de 4 ucranianos quiere entrar en este programa, ¿cómo puedo contactarlos?

  Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari