Les persones de 66 a 69 anys es comencen a vacunar aquesta setmana a Castelló

Aquesta setmana arriba el lliurament més elevat de vials des que va començar la pandèmia

Les persones de 66 a 69 anys es comencen a vacunar aquesta setmana a Castelló

Aquesta setmana un nou grup rebrà la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19 en la qual és, fins hui, la setmana amb més dosis rebudes per part de les farmacèutiques des que va començar la pandèmia. Així ho anunciava fa a penes una setmana el president de la Generalitat, Ximo Puig, pendent de la mesa interdepartamental de demà, l’última abans de l’estat d’alarma.

Tal com ha informat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a partir de hui rebran la primera dosi els i les castellonenques nascudes entre 1952 i 1955, tots dos inclosos, és a dir, les persones que tenen entre 66 i 69 anys.

Així ho marca l’Estratègia de vacunació enfront de la COVID-19 a Espanya, que estableix que aquesta franja d’edat, que estava pendent de vacunació, començarà el procés després de la immunització del grup de persones d’entre 60 i 65 anys, tots dos inclusivament. Aquestes persones ja estan citades per a vacunar-se amb AstraZeneca.

En aquest sentit, Sanitat ha anunciat que les persones que hagen de vacunar-se en els punts de vacunació massiva de la província rebran un missatge SMS o una trucada telefònica amb la informació en la qual s’indique quan i on han de vacunar-se.

A més, aquesta setmana serà una de les més importants en el procés d’immunització, ja que la Comunitat Valenciana rebrà 401.400 dosis de vacunes, el lliurament més elevat des que va començar la pandèmia. Una xifra que suposa la quarta part de totes les dosis que s’han administrat fins ara.

En concret, la farmacèutica Pfizer remetrà 187.200 dosis; AstraZeneca, 168.000 dosis; Moderna, 32.800 dosis, i Janssen, que pauta una única inoculació, enviarà 13.400 vacunes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari