Mosquits a Castelló: retard de les vacances malgrat els tractaments en el litoral
Les fortes pluges de finals de maig i l’augment notable de les temperatures han portat a l’increment de mosquits especialment a la costa

La gran presència de mosquits a Castelló està omplint als veïns i veïnes de picades, però a més, està retardant el trasllat als xalets i apartaments de vacances cap al litoral, on estan encara més presents, pese al reforç dels tractaments en la costa.
“Normalment, a meitat de juny ens traslladem a l’apartament a la platja, però ens esperarem perquè amb els mosquits no ens atrevim a passejar ni a eixir a la terrassa”, conta una veïna de Nules que té apartament a Benicàssim. La seua família és una de les tantes que està patint amb les picades d’aquests insectes, que han proliferat davant l’augment de les temperatures i després de les pluges de finals de maig.
Reforç del tractament
Davant aquestes dues circumstàncies, la Diputació de Castelló va avançar aquest dilluns que aquesta setmana s’han intensificat els tractaments contra l’eclosió de mosquits en el litoral de la província. En concret, s’ha aplicat tractaments a Torreblanca, Peníscola, Alcalà de Xivert, Vinaròs, Benicarló, Cabanes, Orpesa, Benicàssim, Castelló de la Plana, Almassora, Moncofa, Nules, Borriana, Almenara, La Llosa, Xilxes, Vila-real, les Alqueries, la Vilavella, Onda, Fanzara, Tales, la Vall d’Uixó, Alfondeguilla, Segorbe, Sot de Ferrer, Soneja, Betxí i Artana.
Aquests tractaments terrestres inclouen larvicides i adulticides perquè, segons els experts, són a més els més efectius per la seua capacitat per a delmar tant a les larves com als mosquits adults.
Els responsables del Pla Provincial contra els Mosquits recorden que és important que els ajuntaments esbrossen les àrees en les quals s’acumula la vegetació per a facilitar l’entrada dels equips terrestres. També apel·len a la col·laboració ciutadana per a evitar la permanència d’aigua estancada en terrenys, tests, recipients o piscines sense tractar.
“És igualment important recordar que els ajuntaments poden sol·licitar ordres d’execució perquè permeten actuar en finques privades en les quals s’observe l’existència d’aigua estancada. També es fa incidència en què la presència d’aquests insectes s’ha disparat en els últims anys pels efectes del canvi climàtic i que la seua erradicació resulta molt més complicada en àrees de marjals i zones contigües, hàbitat més propici per a proliferació d’aquests insectes”, ha reiterat la Diputació.
No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?
Escriu el teu comentari