El Pla 135 de la Diputació contribueix a consolidar l'èxit demogràfic de la Pobla Tornesa

El president de la Diputació visita el vial d’accés al futur col·legi, per al qual la institució provincial ha aportat 90.900 euros, davant el seu creixement i la necessitat de traslladar-lo

El Pla 135 de la Diputació contribueix a consolidar l'èxit demogràfic de la Pobla Tornesa
21/03/2021 -

El president José Martí ha mostrat la seua «satisfacció» pel fet que els plans que impulsa la Diputació de Castelló servisquen per a ajudar a consolidar l’estatus dels municipis que no perden població, com la Pobla Tornesa, i que, fins i tot, necessiten ampliar l’escola. Així ho ha manifestat durant la visita que ha realitzat en companyia de l’alcalde, Carles Selma, a l’obra d’urbanització del vial que envoltarà el perímetre de la nova escola, l’obertura del qual s’espera que es produïsca en un termini aproximat de quatre o cinc anys. El cost de total del vial ascendeix a 104.420 euros, dels quals 90.900 euros han sigut aportats per la Diputació a través del Pla 135 d’Obres i Serveis.

Martí ha recordat el desig de la Diputació de reforçar el treball dels alcaldes de la província, «que són els que estan en primera línia per a ampliar el número i la qualitat dels serveis i, en conseqüència, fer que siga més atractiu residir als seus pobles». En aquest sentit, ha volgut reconéixer la labor desenvolupada des de fa molts anys per Carles Selma a la Pobla Tornesa, del qual ha assenyalat que «és un referent com a alcalde a la província».

Martí considera que «és molt bona senyal que es necessite ampliar l’escola de sa Pobla» i ha mostrat la intenció de la institució que presideix «de continuar consolidant el seu èxit demogràfic a l’hora de fixar població».

Carles Selma

L’alcalde de la Pobla Tornesa ha agraït el suport que presta la Diputació «perquè ens permet anar generant serveis perquè la gent vulga viure als pobles xicotets». En aquest sentit, ha destacat la importància del nou vial, que «farà possible el trasllat de l’escola d’infantil i primària, donat el creixement experimentat pel centre».

Major liquiditat municipal

Durant la seua visita a la Pobla Tornesa, José Martí s’ha referit a les millores introduïdes en el Pla 135 per l’equip de govern progressista de la nova Diputació, posant l’accent principalment en el fet que a partir de l’adjudicació de les subvencions els ajuntaments rebran el 75% de la quantitat assignada i no el 50% com venia ocorrent fins ara. El 25% restant es transferirà una vegada realitzades les pertinents justificacions de les inversions. Són modificacions que se sumen a les impulsades per la Diputació del canvi en 2020, quan va introduir un factor de correcció que beneficia als municipis amb menor població i va eliminar l’obligació de retornar a les arques de la institució provincial les quantitats resultants de les baixes de les obres.

Com en 2020, la dotació pressupostària del Pla 135 per al present exercici serà de 12,4 milions d’euros, xifra a la qual caldrà sumar 5 milions d’euros addicionals que s’implementaran a través del Pla #ReactivemObres per a escometre actuacions que estiguen alineades amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari