La Diputació i la Conselleria de Política Territorial acorden l'elaboració d'un pla global i integral de transport a la demanda a l'interior de Castelló

La Diputació i la Conselleria de Política Territorial acorden l'elaboració d'un pla global i integral de transport a la demanda a l'interior de Castelló
21/10/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, han acordat la realització d’un estudi conjunt que servisca de base per a l’elaboració d’un pla global i integral de transport a la demanda que millore el servei en els municipis d’interior de la província de Castelló. L’objectiu de totes dues institucions és el de col·laborar amb els xicotets ajuntaments per a aconseguir que les persones continuen optant per viure als seus pobles amb la seguretat que ofereix tindre garantits els desplaçaments als municipis de la costa per a assistir a una consulta mèdica, realitzar un tràmit administratiu o visitar familiars.

Es tracta d’una decisió que, en paraules de Martí, s’adopta «perquè la coordinació entre les diferents administracions és fonamental, ja que els ciutadans, independentment de qui les prenga, necessiten solucions, i molt més als pobles en risc de despoblació». «Hem de trobar solucions que contribuïsquen a millorar el servei de transport rural i a crear nous llocs de treball».

En similars termes s’ha pronunciat el conseller España, qui ha destacat que «per a vertebrar la província resulta necessària la millora del transport i de la connectivitat, que al seu torn, és fonamental per a lluitar contra la despoblació i dinamitzar l’economia i l’ocupació a l’interior». Segons ha expressat, «ens estem referint a persones que tenen dret a viure i a poder guanyar-se la vida als seus pobles».

Carreteres

En la reunió entre José Martí i Arcadi España, en la qual també han participat la vicepresidenta, Patricia Puerta, i el diputat provincial responsable de les àrees de Carreteres i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, s’ha abordat la necessitat d’explorar vies de col·laboració entre la Diputació i la Conselleria per a millorar el manteniment de les carreteres de titularitat municipal en pobles molt xicotets amb escassa capacitat pressupostària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari