Platges per a gossos, lliures de fum i més netes de Castelló

L’arribada de l’estiu convida a buscar les platges més tranquil·les i boniques per a descansar

Platges per a gossos, lliures de fum i més netes de Castelló
16/07/2021 -

L’arribada de l’estiu és una bona raó per la qual descansar en platges, gaudir amb les teues mascotes i respirar aire lliure de fum. I és que la província de Castelló té una gran oferta de platges cuidades, tranquil·les i pròximes, imprescindibles per a gaudir del temps lliure.

Fins i tot fa aproximadament una setmana, l’Ajuntament de Castelló va anunciar que les platges de la ciutat tindran wifi gratuït, en concret, a les platges de la Pineda, Gurugú i Serradal, per a posar a la disposició dels estiuejants una bona connexió a internet.

PLATGES PER A GOSSOS

Deixar que els animals gaudisquen de la platja és un dels plans que més es marquen en el calendari de les persones amb gossos a casa. És per això que a Castelló hi ha un total de 7 platges que tenen l’accés permés per a les mascotes.

  • Platja dels Llanetes (Vinaròs). Situada en el Paratge Natural de Sòl de Riu en la costa nord de la localitat. Es tracta d’una cala que compta amb 150 metres de llarg i 15 d’ample.
  • Platja de Aiguaoliva (Vinaròs). Es tracta de la segona platja adaptada per a gossos en la localitat, que compta amb una xicoteta cala de cudols.
  • Platja l’Estany, en Punta Capicorb (Alcossebre). Formada per cudols i arena, i compta amb bons accessos i aparcaments.
  • Platja Belcaire (Moncofa). Situada en la part esquerra de la desembocadura del riu Belcaire.
  • Platja El Barranquet (Benicarló). Una zona d’uns 300 metres d’arena fina situada al costat de la desembocadura del Barranquet i molt prop del centre de la ciutat
  • Platja La Renegà (Benicàssim). Una platja situada entre Benicàssim i Oropesa, amb un espai natural d’uns 3.000 metres quadrats.
  • Platja Rajadell (Nules). Un tram de platja que compta amb dutxes i fonts per als cans

PLATGES LLIURE DE FUM

Han sigut diverses les platges que han volgut adherir-se a la Xarxa de Platges sense Fum de la Comunitat Valenciana. Entre elles, destaquen:

En concret, a Benicarló s’han decretat com a espais lliure de fum la Platja Morrongo, Platja Caragol de mar, Platja Nord (AIguaoliva, Fondalet, Surrach, Mar Xica), Platja Barranquet i Platja Gurugú. A Castelló, Platja la Fustera, Cala Pinets, Cala la Llobella, Cala de l’Advocat, Cala Baladrar i Platja Serradal. A Moncofa són la Platja Pedra Roja, Platja Grau, Platja Masbo, Platja Belcaire, Platja Beniesma i Platja Estanyol. A Xilxes són la Platja dels Cases i Platja del Cirerer. A la Platja Els Marines a Nules tampoc es permet fumar.

LES PLATGES MÉS CONEGUDES DE CASTELLÓ

Castelló és una ciutat que compta amb diverses platges que durant l’estiu són el “paradís” de molts dels estiuejants que visiten la província. I no sols Castelló ciutat, sinó també hi ha pobles costaners que ofereixen als seus turistes el millor espai natural possible.

Entre aquestes platges de la ciutat, destaquen la Platja Gurugú, que es troba en el centre de la mateixa ciutat, en concret, en el barri del Grau de Castelló, conegut per tots per ser la zona marítima més visitada de la ciutat. És una de les platges que més afluència de persones i turistes té en la temporada estival, però no podem dir que estiga excessivament massificada com ocorre en altres llocs.

És una platja molt extensa que abasta tot el passeig marítim amb uns 140 metres d’ample i un 1km de longitud, la seua arena és fina i orada, limita amb la mar i el Passeig Marítim. També connecta la carretera de Castelló i Benicàssim on podràs trobar tota mena de serveis, especialment carril bici per a poder arribar sense cap problema.

D’altra banda, tenim la Platja del Pinar, d’aigua tranquil·la i neta. És la que més s’aproxima al Grau de Castelló i es troba al Parc del Pinar, d’ací el seu nom. En l’encant de la seua vegetació que embolica les zones més pròximes de la mar, al costat dels 1.750 metres de platja per 80 metres d’ample, resideixen les dunes litorals amb una gran exposició d’ocells i plantes autòctones.

Hi ha altres localitats com Orpesa, Benicàssim, Benicarló i Peníscola, que compten amb altres platges bastant conegudes i ideals per a passar el dia amb la família, amics, en parella o amb tu mateix.

No està de més recordar la importància de cuidar aquests espais naturals, que són de tots. Pel que es recomana portar una bossa per a poder tirar els residus en cas d’anar a menjar o sopar, no tirar burilles pel sòl i no llançar objectes a la mar que després no es vagen a recollir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari