La previsió meteorològica per a hui en l'incendi de Villanueva de Viver apunta a condicions adverses

Les ratxes de vent superaran durant el dia els 70 quilòmetres/hora, al que se sumarà la baixa humitat

La previsió meteorològica per a hui en l'incendi de Villanueva de Viver apunta a condicions adverses
27/03/2023 -

Hui, dilluns 27 de març, és el pitjor dia per a l’extinció de l’incendi que va començar dijous passat a Vilanova de la Reina a causa de la previsió meteorològica. Segons ha informat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, la combinació de fortes ratxes de vent que superen els 70 quilòmetres/hora i la baixa humitat, fa que la situació siga extremadament perillosa per als professionals que treballen en l’extinció.

A pesar que la nit anterior va ser “bona” per als treballs de control del foc, ja que es va poder treballar refrescant i mantenint el perímetre amb mitjans terrestres, el perímetre afectat continua sent d’al voltant de 40 quilòmetres i les hectàrees cremades, 3.800. Fins ara, el foc no afecta a cap paratge natural, encara que sí a terrenys de la Xarxa Natura 2000 i continuen desallotjades 1.500 persones de les seues cases.

En aquests moments hi ha 20 mitjans aeris participant en les labors d’extinció, 500 efectius terrestres i 50 camions. Des del diumenge s’ha desplegat maquinària pesant en la zona per a fixar les línies de contenció i evitar que el foc es propague a dos punts considerats “crítics”: el barranc de Maigmona i la CV-120 entre Montant i Montanejos.

Malgrat aquests esforços, hui dilluns és el dia més complicat per les condicions meteorològiques i perillós per als professionals de l’extinció. L’estratègia per a aquesta jornada és “intentar frenar el front”, però el que més preocupa les autoritats és la seguretat dels professionals, que és el prioritari i el que determinarà l’estratègia al llarg del matí.

Els dos punts “molt crítics” són el barranc de Maigmona i la zona prop de l’embassament d’Arenós, confrontant amb Montant, on es concentraran els mitjans aeris perquè l’orografia és tan complicada que no es pot accedir amb terrestres. Els recursos estan posicionats per a evitar salts a l’altre costat de la línia de control, que és la carretera CV-120.

La consellera ha indicat que es mantenen tots els mitjans actius de totes les comunitats autònomes que intervenen, els de l’Estat i els efectius de tots els organismes. Es treballarà “procurant que no tinguem incidents i sempre per a protegir la vida dels professionals perquè hui és un dia molt, molt complicat”.

A pesar que tots els mitjans aeris estan en funcionament i preparats per a treballar malgrat les dificultats meteorològiques, realitzant totes les descàrregues amb retardant per a intentar que les flames no traspassen els punts més crítics, la consellera ha advertit que si augmenta el vent “és possible que algun tinga dificultats i, davant això, la qual cosa més preocupa és la seguretat dels professionals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari