Els Ports continuen en alerta roja pel temporal Gloria

Hui la borrasca Gloria es desplaça cap el nordest del país, de manera que Alacant, València i Castelló tindran millor temps, encara que l’interior de Castelló continuarà afectat

Els Ports continuen en alerta roja pel temporal Gloria

La Comunitat Valenciana continua patint els efectes de la borrasca Gloria, encara que hui, tercer dia de temporal, sembla que no serà tan intens com el dia d’ahir, amb nevades, inundacions i carreteres tallades. Segons ha previst l’Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET), Gloria es desplaçarà hui al nord-est del país, per la qual cosa Alacant i València tindran un dia més tranquil, encara que la comarca dels Ports continuarà en risc extrem per nevades.

Tal com mostrava la previsió de l’agència, aquesta nit hi ha hagut risc extrem de nevades fins a les 6 del matí, la qual cosa explica una cota de neu que ha anat creixent gradualment fins a situar-se en els 1.200 metres, sobre aqueixa hora de la matinada. No obstant això, tot apunta al fet que a partir de les 6 del matí la neu donarà pas a les pluges amb una precipitació acumulada de 100 mm en 12 hores. En concret, hi haurà entre un 40 i un 70% de probabilitats de pluges en aquesta zona.

D’altra banda, s’espera que hi haja risc per forts vents del nord-est, amb ratxes d’uns 80 km/hora fins a les 12 hores del migdia, encara que anirà disminuint la seua intensitat. “Quant a l’estat de la mar, continuarà sent molt advers en zones costaneres del litoral mediterrani, especialment en la costa catalana, on s’esperen ones que poden aconseguir els 7 metres, tendint a amainar”, ha assenyalat l’agència meteoròloga.

Tal com ha informat l’AEMET, aquest dimarts s’espera que la borrasca s’emplene i el temps advers es desplace cap al nord-est peninsular. Per això, Alacant, València i Castelló passaran d’estar en alerta taronja a groga, a excepció dels Ports, que continuaran en roja.

Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, va recordar ahir en un acte que és fonamental evitar els desplaçaments en àrees amb risc, consultar les fonts oficiales i complir amb les recomanacions dels serveis d’emergències.

La Diputació de Castelló va ampliar diumenge passat un ampli dispositiu amb vehicles especials, 18 llevaneus que s’encarregaran de netejar les carreteres i 200 persones al capdavant per a solucionar les possibles conseqüències de la borrasca.

Continuarem actualitzant amb més informació segons es pronuncien les fonts oficials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari