La Diputació commemorarà aquest 2020 el Dia de les Dones amb una programació enfocada en la igualtat

Les activitats tindran lloc durant les dues primeres setmanes de març i responen a la declaració institucional liderada per l’equip de govern que emplaça a la institució «a facilitar la realització d’activitats entorn el 8M»

La Diputació commemorarà aquest 2020 el Dia de les Dones amb una programació enfocada en la igualtat
26/02/2020 -

La Diputació de Castelló commemorarà aquest 2020 per primera vegada de forma institucional el Dia Internacional de les Dones amb un seguit d’activitats que s’estendran durant les dues primeres setmanes de març. La vicepresidenta i diputada d’Igualtat de la institució, Patricia Puerta, ha presentat aquest matí en roda de premsa la programació d’actes «amb els que homenatjarem i reconeixerem els moviments de les dones en favor de la igualtat i dels nostres drets».

Puerta ha recordat que aquesta primera commemoració «segueix l’estel de la declaració institucional que des de l’equip de govern hem promogut en favor de la igualtat entre homes i dones i que recull la necessitat que des de les pròpies institucions públiques es facilite la realització d’activitats entorn la data del 8 de març». En aquest sentit, la responsable d’Igualtat ha agraït que tots els partits amb representació al Palau de les Aules «es sumeu a una lluita tan crucial per a millorar la qualitat de la nostra societat i democràcia».

Així doncs, aquesta commemoració començarà, aquest mateix divendres, amb la il·luminació de la façana del Palau Provincial amb tonalitats violeta i el llançament, a les xarxes socials, de la campanya ‘8 de Març, 8 dones, 8 raons’, «en el que huit dones de huit municipis de la província ens regalen el seu relat personal com a dones apoderades, emprenedores i decidides».

Les activitats, que se celebraran sota el lema de ‘Castelló, unida per la igualtat’, continuaran el dimarts 3 de març amb una proposta artística a cel obert. Serà amb la realització d’un quadre pictòric en directe a càrrec de l’artista borrianenca Angie Vera, que representarà un fragment de la seua obra mural ‘La Via Invisible’, que mostra un recorregut històric dels moviments feministes per a aconseguir la igualtat real.

El dia dijous 5 de març serà el torn per a una altra proposta de gran interés, com és la presentació, a les 18.30 hores, al Centre Cultural les Aules del llibre ‘El feminismo en 35 #’, de les autores Sonia Reverter i María Medina, «qui han plasmat meravellosament com les xarxes socials s’han convertir en una eina i altaveu col·lectiu per a mobilitzar a les persones a favor de combatre les injustícies i violències contra les dones».

Per al dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, no s’ha programat cap acte «perquè és el dia en què totes les dones hem d’eixir als carrers per a reivindicar més canvis i celebrar la valentia i la determinació de totes i tots els nostres avantpassats que han jugat un paper clau per a que hui, les dones, puguem gaudir dels drets que tenim i que ens pertoquen».

La programació commemorativa del 8M tancarà les seues portes el divendres 13 de març amb una activitat que xafa territori. La Diputació ha organitzat una sessió de cinefòrum a Albocàsser (11 hores, Auditori) i Moncofa (18 hores, Casa de la Cultura) amb l’exhibició del film ‘Hijas de Cynisca’ -que promou la igualtat a través de l’esport- amb la participació de la seua directora, Beatriz Carretero.

Cal destacar que, des de 2019, amb l’entrada del nou equip de govern, la Diputació de Castelló compta amb una àrea dedicada a la promoció de la igualtat tant a nivell intern, en què ja estem treballant en l’elaboració del primer pla d’igualtat, com extern, “ja que volem servir d’ajuda als molts municipis que no compten amb els recursos tècnic i econòmics per a desenvolupar polítiques o plans d’igualtat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari