Susana Marqués exposa a Madrid l'experiència del projecte LIFE CERSUDS a Benicàssim

L’alcaldessa de Benicàssim i el regidor d’Urbanisme assisteixen a l’esdeveniment europeu sobre l’adaptació de les ciutats al canvi climàtic

Susana Marqués exposa a Madrid l'experiència del projecte LIFE CERSUDS a Benicàssim
18/09/2019 -

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, i el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, han participat hui a Madrid en l’esdeveniment europeu organitzat per LIFE CERSUDS amb el títol “Adaptant les nostres ciutats al Canvi Climàtic: experiències recents a escala europea”.

Susana Marqués ha sigut l’encarregada d’obrir l’acte i, com ha indicat en el seu discurs, “les evidències científiques sobre les conseqüències del canvi climàtic que ja s’estan produint, són un vertader repte per a les nostres ciutats, i obrin un nou escenari de governança, en la qual haurem de ser capaços d’oferir innovadores solucions que comporten, necessàriament, la implementació d’accions que afavorisquen un creixement urbà equilibrat, eficient i sostenible”. Dins d’aqueixes accions s’emmarca el projecte LIFE CERSUDS, que té com a objectiu adaptar a les ciutats als efectes negatius causats pel canvi climàtic, emprant, en el cas de Benicàssim, ceràmica fora d’estoc i de baix valor comercial. Com la primera edil ha afegit “l’oportunitat de poder acollir a Benicàssim aquesta experiència Europea, que aposta clarament per l’I+D+I, ha sigut una extraordinària oportunitat, que ens ha posicionat en l’avantguarda de bones pràctiques i d’innovació, en projectes ambientals”. Recordar que el carrer Torre Sant Vicent de Benicàssim ha sigut el lloc triat per al desenvolupament del demostrador del Sistema Urbà de Drenatge Sostenible. El sistema posseeix la capacitat d’emmagatzemar l’aigua de pluja que posteriorment pot ser reutilitzada com a aigua de reg per al manteniment de l’espai públic.

L’alcaldessa ha volgut agrair a la resta de socis la seua implicació i constància perquè aquest demostrador SUDS siga una realitat: a l’Institut de Tecnologia Ceràmica, la Universitat Politècnica de València, el Centre Ceràmic de Bolonya a Itàlia, el Centre Tecnològic dona Cerâmica e do Vidro de Portugal i empreses com CHM Obres i Infraestructures i Trencadís de Sempere.

L’alcaldessa ha finalitzat la seua exposició dient que “volem demostrar que apostar per la tecnologia, per la investigació i per experimentar noves propostes, és sinònim de creixement, de sostenibilitat, de solidaritat… I de futur”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari