Puig destaca les aportacions de Xavier Querol, nou doctor 'honoris causa' per l'UJI, en la lluita contra la pandèmia

El cap del Consell ha assistit a l’acte acadèmic d’investidura com a doctor ‘honoris causa’ de l’investigador del CSIC, Querol, qui forma part del grup d’experts que assessora a la Generalitat sobre l’evolució de la pandèmia

Puig destaca les aportacions de Xavier Querol, nou doctor 'honoris causa' per l'UJI, en la lluita contra la pandèmia
16/04/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat les aportacions realitzades per l’investigador del CSIC Xavier Querol en la lluita contra la pandèmia, després d’assistir a l’acte acadèmic en el qual ha estat investit doctor ‘honoris causa’ per la Universitat Jaume I de Castelló.

Durant la seua intervenció, el president ha agraït a Xavier Querol el seu compromís amb la Comunitat Valenciana, així com el seu treball “generós i altruista”, en col·laborar amb la Generalitat Valenciana formant part del grup de persones expertes en múltiples disciplines que assessoren el Consell sobre l’evolució de la pandèmia.

Així mateix, el president ha destacat que gràcies als estudis de Querol sobre la influència dels aerosols en la transmissió del coronavirus, la Comunitat Valenciana va ser la primera autonomia a posar de manifest la necessitat de la ventilació com un dels elements clau en la lluita contra la pandèmia.

El cap del Consell ha manifestat la necessitat de visibilitzar a tots els investigadors de la Comunitat Valenciana “que estan treballant per a generar un ecosistema favorable a la recerca”, i ha assenyalat com a exemple de les múltiples generacions de científics que hui dia treballen en laboratoris i en universitats a Xavier Querol.

Al final, ha assegurat que la pandèmia “ens ha deixat la lliçó de valorar la ciència” perquè, segons ha dit, “s’ha mostrat més eficient que mai, ja que en tan sols onze mesos hem pogut disposar de vacunes contra la COVID-19 i donar remei a una situació tan dramàtica com la viscuda”.

Premi Rei Jaume I

L’UJI ha atorgat aquesta distinció a Xavier Querol, a proposta de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, per la seua vinculació amb aquesta universitat des de 1992.

El professor Xavier Querol, Premi Rei Jaume I 2013 en Protecció del Medi Ambient, desenvolupa la seua labor de recerca en l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA), en l’àmbit de la geoquímica ambiental relacionada amb la contaminació atmosfèrica. Doctor en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona, va realitzar el postdoctorat en BGS-NERC, el Regne Unit, i ha dirigit nombrosos projectes nacionals i europeus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari