Puig destaca que les obres per a salvar el port de Querol dinamitzaran Els Ports i la província de Castelló

La infraestructura permetrà reduir el temps dels desplaçaments, millorar la seguretat viària i lluitar contra el despoblament

Puig destaca que les obres per a salvar el port de Querol dinamitzaran Els Ports i la província de Castelló
26/11/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que les actuacions de millora de l’N-232 per a salvar el port de Querol permetran la dinamització econòmica i social de la comarca dels Ports i de la província de Castelló.

Així ho ha manifestat durant la seua visita a les obres de condicionament que s’estan realitzant en el tram comprés entre el Barranc de la Bota i la Masia de la Torreta, a la qual també ha assistit el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Després de la visita, el president s’ha traslladat a l’ajuntament de Morella on ha avançat que les obres per a rematar el tram de carretera sobre el port de Querol acabaran en la primavera de 2022, després de la qual cosa s’iniciarà la licitació per al següent tram entre Morella Sud-La Torreta.

Per al cap del Consell les obres, que “avancen a bon ritme”, constitueixen una “reivindicació històrica” de la comarca que “marcarà un abans i un després en el seu desenvolupament”. Així mateix, ha assegurat que es tracta d’una infraestructura “forma part d’un itinerari que cada vegada aproxima més el Cantàbric i el Mediterrani” i que contribuirà a impulsar el turisme.

En el transcurs de l’acte, el president ha posat en valor la sostenibilitat de les actuacions que, a més, contribuiran a reduir el temps dels desplaçaments, millorar la seguretat viària i lluitar contra el despoblament.

Finalment, ha agraït al Govern d’Espanya l’impuls que està donant a aquestes actuacions, així com el seu compromís per destinar el 10% de les inversions dels seus pressupostos a la Comunitat Valenciana, tal com estableix l’Estatut.

Obres en el port de Querol

Les actuacions que està duent a terme el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en el port de Querol tenen un pressupost de 42,3 milions d’euros i conclouran previsiblement el mes vinent d’abril. El mes d’octubre passat va concloure la construcció del viaducte que salva el barranc de la Bota, l’altura de la qual aconsegueix els 60 metres i la seua longitud els 432 metres.

Les obres contemplen la construcció d’una carretera de nou traçat amb l’objectiu de millorar la capacitat, funcionalitat i seguretat viària de la carretera actual, així com disminuir els temps de recorregut. Aquesta nova carretera comptarà amb una calçada de 2 a 3 carrils, un carril per sentit, més un carril addicional en rampa per a vehicles lents en l’ascens al port de Querol, a més de vorals d’1,5 metres, entre altres elements.

El nombre total d’estructures projectades és de tretze, de les quals nou són viaductes, entre els quals destaca el del Barranc de la Bota, amb 432 metres de longitud, un pas superior, dos passos inferiors i un fals túnel de 42,5 metres de longitud. Es contemplen també accions de protecció ambiental, així com mesures complementàries d’integració, que suposen aproximadament un 15% del pressupost de l’obra.

Cal destacar que el port del Querol, en la carretera N-232, és la principal via de comunicació entre les comarques castellonenques del Maestrat i dels Ports i l’aragonesa del Baix Aragó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari