Les aules castellonenques milloraran la seua ventilació amb purificadors de cara a l'hivern

Aquests dispositius fan circular l’aire a través de filtres de fibres eficients que retenen els virus, bacteris, la pols o el polen

Les aules castellonenques milloraran la seua ventilació amb purificadors de cara a l'hivern

8.000 purificadors garantiran la correcta ventilació en els centres educatius de Castelló, València i Alacant, amb l’objectiu de reduir al màxim el risc de contagi per COVID-19 entre l’alumnat. Així ho han anunciat aquest matí el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, que han coincidit que es tracta d’una mesura essencial en la prevenció en la qual sempre s’ha insistit des de la Comunitat Valenciana.

Tal com ha insistit el president, el subministrament d’aquests 8.000 purificadors d’aire millora la seguretat en algunes zones en les quals la ventilació natural no és suficient, segons els advertiments d’un estudi. “La ventilació és un element clau, sobretot la natural, que en la majoria dels espais educatius és possible de la manera que ha plantejat el protocol, però hi ha llocs que necessiten tecnificació específica per a garantir la puresa de l’aire. D’aquesta manera, es fa un pas més per a garantir la màxima seguretat a les aules”, ha assenyalat.

Marzà, per part seua, ha explicat que els centres educatius han rebut hui dilluns una guia específica per a la ventilació, “amb indicacions més detallades per a saber com han d’actuar per a reduir els riscos”. Per exemple, ha assenyalat, les aules han d’estar permanentment ventilades, però si la temperatura exterior o la meteorologia no ho permeten, s’ha d’obrir les portes i finestres cada 25 o 30 minuts durant tres o cinc minuts per a aconseguir aqueixa ventilació. “Així mateix, es realitzarà ventilació creuada durant 5 minuts per a garantir la màxima renovació d’aire en canvis de classes i pauses per a descansos durant”, ha afegit.

Fins ara, la ventilació de les aules ja es realitza segons el marcat pel protocol de protecció i prevenció enfront de la transmissió i el contagi del SARS-CoV-2 per a centres educatius que impartisquen ensenyaments no universitaris en el curs 2020-2021, mantenint les aules permanentment ventilades, segons han indicat. No obstant això, aquesta novetat respon a una qüestió que preocupa especialment pares i mares d’estudiants: el fred o la pluja durant l’hivern. D’aquesta manera, quan no siga possible ventilar per medis naturals, és necessari establir sistemes mecànics de purificació i filtratge de l’aire que, juntament amb les altres mesures de prevenció, permeten el desenvolupament de l’activitat docent presencial.

Per això, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha iniciat el subministrament als centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana 8.000 purificadors portàtils equipats amb filtres HEPA H13 aptes per a aquelles aules que s’han hagut d’habilitar i que no tenen suficient ventilació natural.

Aquests equips tenen com a missió fer circular l’aire de l’estada a través de filtres formats per fibres molt eficients que retenen els virus, bacteris i altres partícules en suspensió com a pols i pol·len. Com aquests equips garanteixen un filtratge eficient de l’aire de l’aula en el termini aproximat d’una classe, poden ser utilitzats de manera alternativa per dues aules, amb el que es garanteix el filtratge d’ambdues.

A més, el cap del Consell ha reivindicat que “l’estratègia valenciana sempre ha tingut en compte el factor ventilació i quan ningú parlava a Espanya d’això, nosaltres pensem que era un camí encertat”. A més, ha aplaudit el comportament exemplar dels xiquets i xiquetes juntament amb les seues famílies, “actors fonamentals” que han assumit la necessitat de portar màscara, complir la distància, la neteja i la ventilació per a prevenir l’avanç del coronavirus.

Per part seua, el conseller d’Educació ha informat que el 98,7% dels grups d’alumnes i alumnes dels centres educatius ha conclòs sense incidències l’última setmana del curs, del 16 al 20 de novembre. En el cas de la província de Castelló, el 83,9% dels 249 centres educatius no té cap grup confinat. En aquest cas, són alumnes de 73 grups de 40 centres els que s’han hagut de confinar. Això vol dir que el 98,8% dels més de 6.000 grups d’aquestes comarques realitza classes presencials sense problemes.

Al llarg de l’onzena setmana del curs, a les comarques de Castelló s’ha determinat el confinament de 28 grups de 13 centres educatius, s’han desconfinat 17 grups de 13 centres educatius i romanen confinats, d’altres setmanes, 45 grups de 27 centres educatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari