Els centres de salut castellonencs també realitzaran PCR a partir del dilluns

A partir d’ara, els metges i metgesses d’atenció primària realitzaran PCR a totes les persones que presenten símptomes i faran seguiment dels seus contactes per a evitar possibles brots

Els centres de salut castellonencs també realitzaran PCR a partir del dilluns

A partir del pròxim dilluns, els centres de salut d’atenció primària també realitzaran PCR per a identificar casos positius per coronavirus. Així ho ha anunciat aquest matí la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que ha explicat que des de hui la Comunitat Valenciana oferirà exclusivament les dades confirmades per PCR i no per tests ràpids per a adequar-se al criteri que el Ministeri de Sanitat tindrà en compte per a la desescalada.

Barceló ha destacat que els centres d’atenció primària juguen un paper fonamental en la gestió d’aquesta pandèmia i en la desescalada serà encara més clau. Fins ara, els professionals sanitaris d’aquests espais s’encarregaven de fer un seguiment de pacients amb símptomes compatibles amb el coronavirus, la qual cosa ha possibilitat que molts no s’hagen hagut de traslladar a hospitals.

La novetat és que amb l’inici de la fase 1 del dilluns –a la qual s’agregaran les províncies o departaments sanitaris valencians si tot segueix com fins ara, segons Barceló-, aquests centres a més de fer seguiment, realitzaran PCR. “Quan es detecten possibles casos de coronavirus, aquests professionals ordenaran la realització de la prova en un màxim de 24 hores i podran establir l’itinerari i seguiment dels contactes que ha pogut tindre aquesta persona. D’aquesta manera, podran desplegar tots els mecanismes de traçabilitat per a poder anar tallant els contagis”, ha declarat.

A més, la titular de Sanitat ha declarat en la seua compareixença que també es realitzaran PCR quan les persones presenten símptomes i hagen donat positiu en el ràpid. Si el resultat és positiu, com s’ha assenyalat, els sanitaris i sanitàries identificaran als qui han tingut contacte amb aquesta persona per a tallar el brot.

La consellera ha posat l’accent que hi ha suficients recursos per a fer aquest canvi, perquè hi ha suficients PCR. “Els nostres microbiòlegs han fet un excel·lent treball durant tot aquest temps i estan preparats per a realitzar aquestes anàlisis. Però també sumarem altres centres i en aquesta desescalada necessitarem treballar amb les mútues i els serveis de prevenció de riscos laborals juntament amb atenció primària i hospitalària per a marcar la traçabilitat”.

Així mateix, ha assenyalat que s’ampliaran les plantilles dels centres de salut, encara que de moment no ha donat detalls perquè s’està ultimant el pla. El que sí que ha avançat és que aquestes incorporacions es realitzaran al llarg de les tres fases de la desescalada, que segons va assenyalar la setmana passada el president del Govern, Pedro Sánchez, s’espera que dure unes 8 setmanes.

Respecte a per què a partir d’ara tan sols es facilitarà informació sobre les dades confirmades per PCR, ha explicat: “El Ministeri està tenint en compte els casos que estan confirmats per PCR perquè detecta la fase més aguda de la malaltia, que és la clau. Per tant, per al Ministeri de Sanitat és la prova per a comptar la cadena de contagis i això serà el que es tindrà en compte per a la desescalada. La detecció precoç ens podrà permetre tallar qualsevol contagi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari