Reciplasa destina 200.000 euros a projectes mediambientals en diversos municipis

Reciplasa destina 200.000 euros a projectes mediambientals en diversos municipis
24/03/2021 -

Reciplasa destinarà 200.000 euros per a millorar la gestió de residus en la zona centre de la província de Castelló. Les ciutats beneficiades són l’Alcora, Almassora, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló, Onda i Vila-real. Aquests projectes es duran a terme durant aquest any per part dels municipis i el finançament de Reciplasa. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, afirma que “el nostre objectiu és reduir la quantitat de residus que generem i que arriben a la planta, per eixe motiu, donem suport a aquests projectes proposats pels mateixos ajuntaments, que són l’administració més pròxima a la ciutadania i coneixen millor les seues necessitats”.

Així, l’Alcora durà a terme una campanya informativa sobre la recollida de la fracció orgànica, que aplicarà a la ciutat pròximament, i de prevenció en la generació de residus urbans. El projecte d’Almassora contempla implantar nous contenidors de paper i cartó a la ciutat, donat l’increment de la quantitat recollida d’aquests residus en els últims anys. Per part seua, Benicàssim disposarà d’educadors ambientals durant el mes de juny, els qui informaran sobre la correcta gestió i separació en origen de residus domèstics i assimilables.

Betxí posarà en marxa el projecte ‘Procés de recuperació del riu sec’ amb mesures dirigides al desenvolupament de consciència ciutadana i visibilització de les accions realitzades. La ciutat de Borriana instal·larà 20 nous contenidors d’envasos lleugers i 20 de paper i cartó per a tractar d’augmentar la separació de residus en origen.

Castelló repartirà poals de separació de matèria orgànica i un rotllo de bosses compostables tant a les llars com als grans productors, a més de distribuir una guia pràctica per a la correcta separació dels residus, informació necessària per a millorar en la nova recollida selectiva de fracció orgànica i disminució de la fracció resta.

Onda aposta per l’adquisició de nous contenidors de paper i cartó, per a la seua instal·lació en punts que manquen d’aquesta mena de recollida en el municipi. Finalment, Vila-real busca millorar la separació de la fracció orgànica, per la qual cosa proporcionarà als centres educatius compostadors comunitaris per a generar 1000 kg de compost, a més de material didàctic, mitjans tècnics i assessorament per al compostatge correcte dels bioresidus.

Garcia destaca que “són tots projectes que busquen millores mediambientals a major o menor escala i dins de les possibilitats de l’administració local. Des de l’empresa pública Reciplasa continuarem treballant perquè es reduïsca la generació de residus i l’arribada d’aquests als abocadors sempre amb la màxima de col·laborar entre totes les institucions perquè la ciutadania prenga consciència de la importància de reduir els residus i reciclar en origen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari