Puerta destaca l'aposta de la Diputació per reforçar els serveis públics per a "millorar la qualitat de vida de la gent gran dels nostres pobles"

La vicepresidenta, responsable de l’àrea de Benestar Social, visita les unitats de promoció d’autonomia personal i els centres de jubilats de Todolella i La Mata de Morella

Puerta destaca l'aposta de la Diputació per reforçar els serveis públics per a "millorar la qualitat de vida de la gent gran dels nostres pobles"
06/08/2020 -

Millorar la qualitat dels serveis públics en els municipis de la província de Castelló i prioritzar les actuacions en Benestar Social són dues de les claus que s’ha marcat la Nova Diputació per a l’actual mandat. Així ho ha subratllat la vicepresidenta de la institució provincial, Patricia Puerta, que durant la jornada de hui ha visitat diferents serveis socials en les localitats de Todolella i La Mata de Morella.

Per a Patricia Puerta, “és imprescindible reforçar totes aquelles actuacions que suposen millorar la qualitat de vida en els nostres municipis, i especialment dels nostres majors, perquè aconseguir un envelliment sa i actiu ha de ser l’objectiu de qualsevol institució”.

Tot això s’ha vist reflectit en un pressupost per a aquest 2020 amb un marcat caràcter social, “que s’ha incrementat de manera global fins als 5,7 milions i que ha donat més autonomia als municipis per a decidir a què volen destinar els recursos que aporta la Diputació”.

A més, com destaca la vicepresidenta, “ara més que mai és quan la Diputació ha d’estar especialment implicada per a aconseguir minimitzar, en la mesura que siga possible, els negatius efectes en els serveis socials provocats per l’emergència sanitària, econòmica i social que provoca la pandèmia per la Covid-19”. Amb això, assevera que “si d’alguna cosa podem estar satisfets és de la resposta que ha donat en aquest sentit en tots aquests mesos la Diputació”.

Todolella i La Mata de Morella són dos exemples d’aquesta aposta de la institució provincial pels serveis socials. A Todolella, on la vicepresidenta ha sigut rebuda per Javier Querol, edil de l’equip de govern, l’àrea de Benestar Social de la Diputació aporta un desfibril·lador i dóna servei de teleajuda. A més, dins de les subvencions d’aquest 2020, se li ha concedit a l’ajuntament una ajuda per a posar en marxa el servei de promoció d’autonomia personal (antigues unitats de respir), amb un import de 6.367 euros.

Així mateix, el consistori local ha rebut 2.489 euros per a l’escola d’estiu; 628 euros per a un taller de ioga vinculat a les activitats d’envelliment actiu; 1.200 euros per a transport de persones, a més de material de protecció sanitària enfront de la Covid-19.

Després de realitzar un recorregut pels serveis socials de la localitat, a més del centre de jubilats, la vicepresidenta s’ha desplaçat fins a la Mata de Morella, on ha sigut rebuda pel seu alcalde, Jorge Royo, amb qui ha realitzat una visita pels principals serveis socials del poble al costat d’altres representants institucionals com el president de la Mancomunitat dels Ports, Blai Peñarroya.

A La Mata de Morella la Diputació també s’encarrega d’un desfibril·lador i de donar serveis de teleajuda als veïns que el sol·liciten i complisquen els requisits. Sobre les subvencions aportades en aquest 2020, s’han concedit 7.000 euros per a continuar amb el servei de promoció a l’autonomia personal.

A això s’uneixen 2.298 euros per a activitats extraescolars; 771 euros per al projecte “Convivència intergeneracional per a la promoció de la cura” dins de les activitats d’envelliment actiu; 600 euros per a un pla d’exercici terapèutic; 1.000 euros per al transport de persones i 400 euros per a un taller de salut i nutrició. La Mata de Morella, com la resta de municipis de la província, també ha rebut material de prevenció enfront de la Covid-19 per valor de 1.308 euros.

Deu nous centres de promoció d’autonomia personal

Cal recordar que serà a partir de setembre quan comencen a obrir els deu nous centres de promoció de l’autonomia. Aquesta important mesura és possible gràcies a l’ampliació del pressupost destinat al foment de l’envelliment actiu, en passar dels 670.000 als 730.000 euros aquest 2020.

Els municipis que es beneficiaran, al costat del ja citat a Todolella, són Villanueva de Viver, Geldo, Algimia de Almonacid, Torás, Sant Rafael del Riu, la Serratella, Herbers, la Torre d’en Besora i Cortes de Arenoso. L’ampliació de la xarxa pública d’aquests no ha deixat cap municipi fora, ja que s’ha concedit el servei a tots els ajuntaments que l’han sol·licitat a través de la convocatòria pública. Amb la incorporació d’aquests 10 ja són 89 els municipis de menys de 10.000 habitants que reben l’ajuda de la Diputació Provincial per al desenvolupament d’aquest servei.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari