La Diputació renova l'accés de Navajas per 745.000 euros i elimina un dels punts negres de la xarxa viària provincial

Santi Pérez posa en valor la celeritat de l’equip de govern per a donar un impuls a les obres, que van estar parades des de 2016

La Diputació renova l'accés de Navajas per 745.000 euros i elimina un dels punts negres de la xarxa viària provincial
18/07/2020 -

La Diputació de Castelló ha culminat recentment la renovació de l’accés a Navajas per la CV-213. Aquesta actuació ha comptat amb un pressupost de 745.000 euros i ha suposat l’eliminació d’un dels punts negres de la xarxa viària de competència provincial. El president de la institució, José Martí, i els diputats de Carreteres i Concertació amb els Ajuntaments, Santi Pérez i Ximo Huguet, han comprovat el resultat de l’actuació junt amb l’alcaldessa de la localitat, Patricia Adelantado. Es tracta d’una de les majors inversions dintre de l’àrea de Carreteres.

Segons ha explicat el president, les obres han perseguit l’objectiu de dotar de major seguretat la travessia urbana que connecta l’entrada de la localitat amb l’antiga N-234, un tram que, segons fonts tècniques, s’havia convertit en un perill per la rapidesa de pas dels vehicles. Ara, gràcies a la Diputació de Castelló s’ha fet una actuació integral en què s’ha renovat 1,2 quilòmetres de paviment, s’ha ampliat la calçada de 5 a 7,5 metres per a fer més còmoda la circulació i s’han instal·lat passos elevats per a controlar l’excés de velocitat. A tot això, ha destacat el president, “cal sumar-li la construcció d’una zona de passeig amb les que hem dotat a la localitat d’una nova via on els veïns poden desconnectar i fer esport”.

En conjunt, “hem aconseguit una entrada renovada i dignificar la primera imatge de Navajas que veuen els visitants que arriben a aquest municipi tan turístic de les nostres comarques de muntanya. Ara és més bonica, practicable i segura”, ha assegurat José Martí.

Amb la recepció de les obres s’ha posat punt i final a un llarg procés que ha durat prop de cinc anys. El diputat de Carreteres ha explicat que “quan vam arribar al govern vam decidir prioritzar el donar solució a les qüestions que l’anterior equip de govern va deixar empantanades i que necessitaven d’una solució urgent, com aquesta”. Cal recordar que les obres es van iniciar en 2015 però, un any més tard, van quedar aturades fins a 2019, quan van ser represes amb la presidència de José Martí.

L’alcaldessa de Navajas ha agraït la presència del president i dels diputats i ha manifestat que “són molt necessàries les inversions de la Diputació per a garantir unes infraestructures dignes i òptimes que asseguren la cohesió territorial”. Per la seua banda, José Martí ha expressat que “la millora de la connectivitat intermunicipal forma part del full de ruta d’aquesta Diputació que mira més que mai pels seus pobles, perquè aproximant persones i serveis crearem més oportunitats i riquesa i millorarem la qualitat de vida dels nostres veïns de l’interior”.

A banda de visitar la zona d’intervenció, la comitiva va tancar la visita a la localitat de l’Alt Palància desplaçant-se a l’emblemàtic paratge del ‘Salto de la Novia’, presidit per la gran cascada del Brazal, de 60 metres de altura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari