Les residències de la Comunitat Valenciana segueixen l'estel de Castelló i cauen els casos un 85%

Castelló és l’única província que no compta amb casos positius en els seus centres per a gent gran i queden quatre centres amb contagis a València i Alacant

Les residències de la Comunitat Valenciana segueixen l'estel de Castelló i cauen els casos un 85%

La vacuna contra la COVID-19 i les restriccions han fet caure la incidència acumulada de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana, una de les comunitats que més ha patit la tercera ona de la pandèmia. I a poc a poc, malgrat la flexibilització de mesures, el rastre del virus s’allunya de les residències de majors, els centres que més han patit les conseqüències de la crisi sanitària. Així ho mostren les dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que evidencien una disminució del 85% dels casos entre la setmana del 15 i la del 22 de març i la desaparició de casos en les residències castellonenques que es manté.

La setmana del 15 de març començava amb 22 residències amb casos positius en el conjunt de la Comunitat Valenciana -2 a Castelló, 2 a Alacant i 18 a València -, 8 d’elles sota vigilància activa – 1 a Castelló, 1 a Alacant i 6 a València -. Així mateix, Sanitat registrava 29 casos positius entre residents i 30 entre personal d’aquests centres.

El dimarts 16, la conselleria va notificar una xicoteta reducció en el nombre de residències amb casos positius, passat de les 22 a les 18 -una menys a Alacant i tres a València -. Quant a nous contagis, no es van registrar entre usuaris i usuàries ni entre professionals. Una tendència que es va repetir el dimecres 17, amb altres tres residències menys amb casos positius (de 18 a 15 notificades), dues menys sota vigilància activa (de 8 a 6) i 9 residents contagiats.

A més, el dijous 18 una altra residència va acabar amb els casos de COVID-19 entre el seu personal, per la qual cosa hi havia 14 que continuaven amb positius – 2 a Castelló, 1 a Alacant i 11 a València -, mentre que es van contagiar 12 residents i 19 treballadors.

D’aquesta manera, la Comunitat Valenciana va concloure la setmana amb 8 residents morts i 99 contagis de dilluns a dijous, ja que el divendres festiu i el cap de setmana no es va detallar la situació d’aquests centres per part de Sanitat.

Encara que el dilluns 22 no va haver-hi canvis quant a la situació general dels geriàtrics -es van notificar 9 usuaris i usuàries contagiades noves -, el dimarts es van identificar 3 residències menys amb casos positius, passant a 11 – 2 a Castelló, 1 a Alacant i 8 a la província de València -, i un resident positiu.

El dimecres, la província de Castelló va poder celebrar que cap dels seus centres comptava amb casos positius de COVID-19. I és que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va registrar una disminució fins a les 7 residències amb casos positius -1 a Alacant i 6 a València- i cap contagi nou entre els seus usuaris i usuàries. Tan sols es van contagiar 5 treballadors i treballadores en l’última jornada.

Quant al dijous 25, les residències amb casos van tornar a caure fins a les 3 – amb un centre en la província d’Alacant i dues en la de València afectats -, 2 d’elles sota vigilància activa de control sanitari. I no es van produir ni contagis ni defuncions en aquests centres.

Finalment, en l’última actualització dels centres del divendres 26, Sanitat ha notificat una residència més amb casos, i fonts de la conselleria expliquen que es tracta d’un treballador en un centre que no tenia casos positius. Va ser l’únic que es va contagiar durant l’última jornada, ja que es van notificar 0.

Així, en les últimes dues setmanes les residències han plantat cara a la pandèmia i el seu personal ha aconseguit passar de 22 residències amb casos positius en la Comunitat Valenciana a 4, cap d’elles a Castelló. Una situació que es tradueix en un 85% menys de casos positius en aquests centres, passant de 99 contagis la setmana del 15 al 18 de març als 16 des del dilluns 22 al 26 de març. Així mateix, les morts han caigut quasi a la meitat, passant de 8 a 5 aquesta setmana.

Malgrat això, encara queden residents que no han rebut la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19. Segons la planificació de la Conselleria de Sanitat, aquesta setmana els equips sanitaris han continuat vacunant amb segones dosis de Pfizer, encara que no s’ha especificat el nombre de persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari