Obres Públiques destina més de 1,5 milions a la restitució de calat dels ports de Peníscola i Cullera afectats per la borrasca Gloria

La inversió de les obres en el port de Peníscola ascendeix a 885.810 euros i en el port de Cullera aconsegueix els 685.235 euros

Obres Públiques destina més de 1,5 milions a la restitució de calat dels ports de Peníscola i Cullera afectats per la borrasca Gloria
13/05/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat destina més d’1,5 milions d’euros en obres d’emergència per a la restitució de calats dels ports de Peníscola i Cullera afectats per la borrasca Gloria, setena de la temporada 2019-20, que va provocar una pèrdua del calat operatiu en la bocana i canal d’accés a tots dos ports, dificultant el pas dels vaixells, una situació que fa necessari escometre aquesta actuació amb la finalitat que els ports puguen continuar donant el servei per al qual estan dissenyats, de manera segura.

Les actuacions que escometrà la Conselleria consisteixen en batimetria i presa de dades, determinació de les zones a dragar, presa de mostres del material a extraure, dragatge per succió i abocament mitjançant obertura de càntera en mar oberta.

Amb aquestes obres es recuperaran els calats de servei i d’aquesta forma es garantirà l’accés marítim als respectius ports tant per al sector pesquer com per al sector esportiu i el turístic.

Port de Peníscola

Les obres d’emergència que durà a terme la Conselleria en el port de Peníscola contemplen una inversió de 885.810,75 euros (IVA inclòs), té un termini d’execució de dos mesos, s’ha estimat un volum de dragatge de 70.000 metres cúbics i la destinació del material és l’abocament en mar oberta.

El port de Peníscola és un dels 16 ports de gestió directa de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un port amb una superfície d’aigua abrigada de 40.298 metres quadrats, un calat de servei en la bocana de 5,50 metres, on es desenvolupen una important activitat pesquera, l’activitat esportiva, i també l’activitat de transport turístic de passatgers en règim de badia.

Port de Cullera

Respecte al port de Cullera, les obres d’emergència suposen una inversió de 685.235,10 euros (IVA inclòs), té un termini d’execució de dos mesos, s’ha estimat un volum de dragatge de 70.000 metres cúbics i la destinació del material és l’abocament en mar oberta.

El port de Cullera se situa a l’interior de la població del mateix nom, situada a la província de València, a uns 55 quilòmetres al sud de la ciutat de València, i forma part del conglomerat de ports dependents de la Generalitat.

Es tracta d’un port fluvial situat en la desembocadura del riu Xúquer on es desenvolupen una important activitat pesquera i l’activitat esportiva. La bocana d’entrada, coincident amb la desembocadura del riu, està protegida mitjançant dos dics, el nord, perpendicular a la costa i de 510 m de longitud, i el sud, també perpendicular a la costa i de 280 m de longitud, la funció de la qual és la de canalització de la bocana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari