Un altre Sant Joan sense ones que saltar ni festes en les platges de Castelló

Diversos pobles castellonencs tanquen les seues platges per a evitar aglomeracions i demanen prudència

Un altre Sant Joan sense ones que saltar ni festes en les platges de Castelló
23/06/2021 -

Sembla que, malgrat anar avançant en la pandèmia, la festa de Sant Joan contínua sent un problema. Un any més, les platges de Castelló es tanquen per a evitar aglomeracions i, amb això, els rituals com saltar les ones o les festes prop de la costa, queden en vist per al calendari de l’any que ve.

De fet, l’Ajuntament de Castelló ja va anunciar que anava a tancar les platges durant aqueixa nit, i prohibir l’accés a les mateixes a partir de les 20.00 hores del dimecres 23 de juny i fins a les 6.00 hores de l’endemà amb l’objectiu de “evitar situacions que posen en risc el compliment de la normativa sanitària”.

A més, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, va anunciar que la Policia de la Generalitat multiplicarà per quatre els seus efectius per a evitar aglomeracions i controlar els aforaments en aquesta nit. Serà la Unitat Adscrita la que actue en coordinació amb la resta de Forces i Cossos de Seguretat.

Més de 3.000 agents del Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat es desplegaran aquest dimecres a la nit, especialment en les zones costaneres. En aquest sentit, la consellera ha celebrat que la major part dels ajuntaments hagen reunit ja les seues juntes de seguretat “per a acordar el tancament de les platges a partir de les 19.00 hores“.

Entre aquests ajuntaments, destaquen el de Benicàssim, que va compartir en les seues xarxes socials un comunicat per als seus veïns en els quals indicava que comptarà amb un dispositiu especial de seguretat per al control d’accessos a la platja, on es prohibeix l’encesa de fogueres, l’accés a la mateixa amb envasos de vidre i, en general, totes les activitats que no són pròpies de les platges, ni passejos marítims.

En aquesta localitat, no es recomana accedir a les platges i a altres espais tradicionals de celebració a partir de les 20.00 hores del dia 23, i fins a les 8.00 hores de l’endemà.

Borriana també ha actuat sobre aquest tema. L’alcaldessa, Maria Josep Safont, va fer una crida a la “responsabilitat, prudència, precaució i cautela” i a evitar reunions festives multitudinàries en la celebració d’aquesta nit. A més, va instar el “respecte” de les normes per a evitar que es produïsquen “situacions no desitjades”, que podrien portar a “contagis” i a una “reculada generalitzada” en el control de la pandèmia.

L’alcaldessa va incidir també en la responsabilitat municipal, i va recordar que mitjançant un decret de l’Alcaldia signat l’11 de juny, l’Ajuntament impedirà també enguany l’accés a les platges i l’encesa massiva de fogueres en la nit de Sant Joan, del dimecres 23 al dijous 24 de juny, de manera preventiva, per a evitar reunions multitudinàries i, en conseqüència, possibles contagis com a resultat de la situació epidemiològica provocada per la Covid-19.

Sobre aquest tema, va indicar que s’ha desautoritzat l’entrada a la platja i es va preparar un dispositiu policial per a “evitar conflictes i possibles aglomeracions, i així poder garantir les mesures de seguretat, per la qual cosa no es podrà fer foc ni banyar-se a la platja”, a partir de les 20.00 hores del 23 de juny, i fins a les 9.00 hores del dia 24.

Entre les actuacions previstes, el cap de la Policia Local de la localitat, Francisco Javier Catalán, va assegurar que seran similars a les de l’any passat, i entre elles va assenyalar el tancament dels accessos de vehicles a la zona de platges en el passeig Marítim, a través del primer i segon entrador, el del QP i el de l’Aloha, des de les 20.00 hores i també del recinte del Mercat de la Mar i del seu pàrquing contigu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari