Sanitat administrarà més de 213.000 dosis de les vacunes contra la COVID la setmana que ve

La major part d’aquestes dosis aniran destinades a les persones nascudes entre 1942 i 1946 i entre 1956 i 1958

Sanitat administrarà més de 213.000 dosis de les vacunes contra la COVID la setmana que ve
10/04/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst administrar la setmana pròxima 213.834 dosis de les vacunes de Pfizer, Moderna i AstraZeneca. La major part d’aquestes dosis aniran destinades a les persones nascudes entre els anys 1942 i 1946 (106.750 dosis de Pfizer) i entre els anys 1956 i 1958 (70.000 dosis d’AstraZeneca).

Altres 17.000 dosis, en aquest cas de Moderna, es destinaran a persones amb condicions de risc i serveis de medicina preventiva. La resta fins a completar el total, són segones dosis que corresponen a eixa setmana i xicotets grups que quedaven pendents de col·lectius que ja han sigut vacunats i que tenien infeccions actives o són nous ingressos.

En el cas dels col·lectius de les franges d’edat que es van incorporant al Pla de Vacunació, és molt important destacar que no han d’acudir al punt de vacunació si no tenen l’SMS o una trucada telefònica de citació.

La consellera Ana Barceló ha destacat que aquesta previsió d’administrar més de 200.000 dosis setmanals, “ens acosta a l’objectiu d’immunitzar al 70% de valencians i valencianes en finalitzar l’estiu”. Una possibilitat que es deu “al gradual increment dels vials que ens estan arribant cada setmana”.

Barceló també s’ha mostrat satisfeta de com està transcorrent el procés de vacunació, ja que “la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes i l’esforç dels equips sanitaris, estan permetent que una planificació tan complexa funcione amb normalitat”.

La consellera ha recordat que totes les vacunes que s’estan administrant tenen un alt percentatge d’efectivitat que “en tots els casos, supera els mínims riscos que, com qualsevol medicament, tenen”. La consellera, que serà vacunada en el seu grup d’edat aquesta setmana vinent amb AstraZeneca, ha “animat a tota la ciutadania a vacunar-se, tant per evitar la infecció com per protegir la resta de la població”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari