Sanitat ampliarà a 124 els punts de vacunació contra la Covid-19 en la Comunitat Valenciana

En aquests punts s’agruparà el veïnat de 328 municipis, segons ha indicat la conselleria

Sanitat ampliarà a 124 els punts de vacunació contra la Covid-19 en la Comunitat Valenciana
29/04/2021 -

La Comunitat Valenciana ampliarà a partir del pròxim 24 de maig a 124 els punts de vacunació. Aquest increment de punts permetrà, sobretot, desplaçaments més curts a les persones que han de ser vacunades i una administració més àgil de les dosis que arriben setmanalment.

L’objectiu d’aquesta nova distribució de punts (que implica mantenir oberts tots els actuals), segons ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, és “acostar encara més la vacunació a tots els ciutadans i ciutadanes, al mateix temps que puguem administrar totes les dosis que arriben a la Comunitat per a protegir, com més prompte millor, a les 4.269.305 persones que han de ser vacunades”.

Davant l’increment en la quantitat de dosi que rebrà la Comunitat Valenciana, la Conselleria ha previst utilitzar 124 punts de vacunació. Aquest pla, a més, permet garantir la continuïtat del funcionament normal dels centres d’atenció primària i evita la possible aglomeració de persones en ells, assegurant així el compliment de la disposició de circuits diferenciats i distàncies de seguretat, entre altres mesures preventives.

En aquests punts de vacunació s’agruparan els ciutadans de 328 municipis, mentre que en els restants 214, que corresponen a les zones bàsiques de salut més remotes o amb accés més difícil, es vacunaran, tal com s’està fent ara, en els seus propis centres de salut.

Aquesta ampliació de punts de vacunació, ampliable fins a 161, consolida a la Comunitat Valenciana com una autonomia “capaç d’administrar 500.000 vacunes cada la setmana”, ha assegurat Barceló que ha destacat també la importància de respectar l’horari per a evitar aglomeracions i ha sol·licitat la col·laboració de les persones citades perquè acudisquen a l’hora assignada, sense avançar-se, i així agilitar el procés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari