Santiago Agustí signa l'ordre de pagament de 5 milions d'euros d'avançament extraordinari de tresoreria als ajuntaments per l'emergència del covid-19

De la mesura es beneficien els municipis que tenen delegada la recaptació en la institució provincial abans que aquesta efectue el cobrament dels impostos

Santiago Agustí signa l'ordre de pagament de 5 milions d'euros d'avançament extraordinari de tresoreria als ajuntaments per l'emergència del covid-19
08/04/2020 -

El diputat provincial delegat de Gestió d’Inspecció i Recaptació de la Diputació de Castelló, Santiago Agustí, acaba de signar el decret amb l’ordre de pagament de l’avançament extraordinari de 5 milions d’euros de tresoreria que es repartirà entre els ajuntaments que tenen delegada la recaptació d’impostos en la institució provincial. Es tracta d’un avançament a compte que la Diputació activa abans de recaptar els impostos municipals amb motiu de l’emergència sanitària provocada pel covid-19 «perquè els ajuntaments disposen de més liquiditat i puguen atendre millor les seues ciutadanes i ciutadans». Onda, amb més de 1,8 milions d’euros, serà la localitat que reba una quantitat major.

Santiago Agustí ha destacat «la celeritat» amb la qual la Diputació ha resolt aquest procés que es va posar marxa el passat 25 de març, la qual cosa en la seua opinió, «posa de manifest que la institució continua funcionant a plena satisfacció a pesar que el 90% de la plantilla estiga practicant la modalitat de teletreball». El termini de presentació de sol·licituds va finalitzar diumenge passat dia 5 d’abril.

El diputat ha recordat que a aquest procediment extraordinari es podien acollir aquells municipis que no hagueren sol·licitat l’avançament en el primer termini ordinari que es va donar a la fi de 2019 i aquells altres que, havent-lo fet, no hagueren aconseguit el topall legal del 75% de la seua presumible recaptació per IBI i IAE.

També ha explicat que dels 5 milions d’euros d’avançament habilitats, 3 milions s’han destinat a poblacions de 5.000 habitants o més i 2 milions a les de menys de 5.000 habitants.

Santiago Agustí ha manifestat que «una de les principals preocupacions de l’equip de govern de la nova Diputació és la de dotar de liquiditat als ajuntaments de la província, «raó per la qual hem mobilitzat 23 milions d’euros arbitrant aquesta injecció de 5 milions d’euros a manera d’avançament de tresoreria que immediatament estaran disponibles en els comptes municipals i agilitant al màxim el traspàs dels fons corresponents als 5,6 milions d’euros que la Diputació aporta al Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana i els 12,4 milions d’euros del Pla 135». També ha explicat que «no es descarten nous avançaments, segons com vagen evolucionant els esdeveniments» .

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari