Així serà l'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe 2023

El dilluns 4 de setembre se celebra la primera entrada d’aquesta Festa d’Interés Turístic Internacional

Imagen de Ayuntamiento de Segorbe

Així serà l'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe 2023

Segorbe es troba en plenes festes, encara que a partir del dilluns l’ambient festiu augmentarà. I és que del 4 al 10 de setembre se celebra la seua setmana taurina, i amb ella, l’Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe 2023.

Es tracta d’una festa que es remunta al segle XIV i conserva totes les peculiaritats dels seus impulsors, per la qual cosa es manté fidel al seu origen. L’emoció de cada entrada i el risc que comporta es donen de la mà cada any en aquest espectacle, on un ramat de bous és abrigallat i guiat per una desena de cavalls.

La capital de l’Alt Palància acollirà així aquesta setmana una gran multitud de veïns, veïnes i visitants amants del món del bou en aquesta Festa declarada d’Interés Turístic Internacional des de 2005.

De moment, l’Ajuntament de Segorbe no ha anunciat la seua cancel·lació davant la DANA, que demà serà molt més lleu a la província de Castelló i donarà una treva. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), aquest dilluns 4 de setembre encara existeix una probabilitat del 40% de pluges en la localitat entre les 12.00 i les 18.00 hores, que desapareixeran a partir del dimarts.

Si no hi ha canvis, demà, a les 14.00 hores al carrer principal de la població, el carrer Colón, se celebrarà la primera de les entrades, una carrera que dura a penes un minut i on el públic obri i tanca el passe al ramat.

La Ramaderia Germán Vidal Segarra de Cabanes brindarà els bous tant del dilluns com de la resta de la setmana. Totes les entrades repeteixen la mateixa fórmula: se celebren a les 14.00 hores al carrer Colón de dilluns a diumenge, amb cavallistes preparats per a una carrera neta i sense incidents.

Els i les cavallistes d’enguany són Alfonso Alandí, Nerea Alandí, Pedro Fernández, Manuel Zarzoso, María Zarzoso, Esther Puchol, Andrés Berbís, Fernando Zarzoso, Pablo Fortea, Francisco Zarzoso, Carlos Guillén, Daniel Palomar, Juan Antonio Calpe, Sergio Carot, Domingo de Guzmán, Luis Aparicio, Ramón Ardit, José Vicente Puchol, José Ramón Alandí i Patxi Guerrero.

Altres activitats

A més de l’entrada, la setmana taurina de Segorbe compta amb altres activitats, com el XXXVIII Concurs de Ramaderies Ciutat de Segorbe i altres actes taurins fins al diumenge.

Així mateix, el dilluns a les 13.00 hores s’inaugura la Fira del Pernil i la Fira de l’Embotit de Segorbe en la glorieta Botànic Pau. Ambdues estaran obertes tots els dies de 10.00 a 16.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari