Sense noves defuncions per COVID després de dos mesos de restriccions per a frenar la pandèmia a Castelló

Més de 40.000 persones han rebut almenys una dosi de la vacuna contra la COVID-19 a la província

Sense noves defuncions per COVID després de dos mesos de restriccions per a frenar la pandèmia a Castelló

La pandèmia del coronavirus deixa una mica més d’alleujament al sistema sanitari de la Comunitat Valenciana, encara que experts i expertes adverteixen que no cal baixar la guàrdia i que la flexibilització de mesures ha de ser molt cauta i progressiva, lligada a l’autoresponsabilitat. En qüestió de setmanes, els hospitals de la província de Castelló han disminuït la seua incidència acumulada a la meitat i malgrat que les defuncions continuen evidenciant que la lluita continua, els i les castellonenques poden celebrar que en les últimes hores no ha mort ningú per coronavirus.

Així ho indiquen les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que no sols recullen les dades del diumenge – l’actualització de dades reuneix la informació de la jornada anterior -, sinó també els del dissabte. De les 18 noves defuncions per COVID, cap s’ha produït entre els municipis i ciutats castellonenques.

Aquesta bona notícia no es donava des del 21 de desembre, uns dies abans de començar les festes nadalenques que van tindre un greu impacte en l’evolució de la pandèmia i van propiciar una tercera ona molt més greu que la inicial, malgrat comptar amb les normes més restrictives d’Espanya.

No obstant això, reduir la taxa de mortalitat és el principal repte de les autoritats sanitàries. En concret, a la província ja han mort 760 persones, enfront de les 2.500 d’Alacant i les 3.400 de València. La xifra total és de 6.714 defuncions.

D’altra banda, els contagis també mostren una evolució favorable. En les últimes hores s’han registrat 360 nous casos, dels quals 16 s’han produït a Castelló, 132 a Alacant i 211 a València. Des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana s’han contagiat quasi 380.000 persones, 38.000 d’elles a Castelló, 140.000 a Alacant i 195.000 a València.

L’esperança se centra ara a posar el compte arrere per a iniciar la vacunació massiva a l’abril, que pretén inocular 400.000 dosi per setmana en territori valencià, encara que des de la Generalitat Valenciana adverteixen que tot depén del fet que les farmacèutiques complisquen amb la seua paraula. De moment, els departaments ja treballen amb els ajuntaments per a establir espais adequats per a admnistrar la vacuna que pose una fèrria barrera al coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari