La Diputació implantarà la reducció de la jornada laboral per al personal amb càrregues familiars

La proposta serà portada a ple el dimarts i ha estat consensuada amb els sindicats de la casa

La Diputació implantarà la reducció de la jornada laboral per al personal amb càrregues familiars
16/01/2020 -

El ple de la Diputació aprovarà el proper dimarts 21 la reducció de la jornada laboral per al personal de la casa amb càrregues familiars especials. Aquesta proposta respon, en paraules del diputat de Personal, Santiago Agustí, “en la nostra voluntat de facilitar la conciliació laboral i familiar dels nostres empleats i equiparar-los en drets amb la resta de treballadors públics de l’Estat”. En concret, l’acord, aprovat en comissió per unanimitat dels partits representats a la Diputació, contempla una major flexibilitat horària per a afavorir la cura i l’atenció de majors, discapacitats i fills menors.

“Estem parlant d’una reivindicació històrica del personal d’aquesta casa i que portem endavant pel nostre convenciment que hi ha que promoure polítiques dirigides a la conciliació de la vida familiar”. El text ha estat consensuat amb els sindicats a través de la mesa de negociació i entrarà en vigor de forma retroactiva des de l’1 de gener d’enguany.

El responsable de Personal ha explicat que “no hi haurà cap disminució de retribucions perquè si no no estaríem parlant d’una mesura de conciliació laboral i familiar, estaríem parlant d’un abús dels drets del treballador”.

QUI LA POT SOL·LICITAR

Posant l’accent en la mesura, aquesta podrà ser sol·licitada pels empleats amb un xiquet menor de 12 anys que necessite especial dedicació, que compten amb més d’un fill amb menys de 12 anys o que conformen una família monoparental. També podran acollir-se els servidors públics que estiguen a càrrec d’una persona major que requerisca atenció específica o de persones amb un grau de discapacitat igual o major del 33%.

La reducció de la jornada laboral està dirigida de igual manera a aquelles persones que necessiten atendre de forma especial la seua parella o un familiar -fins el segon grau de consanguinitat.

Els funcionaris amb un grau de discapacitat reconegut o que patisquen una malaltia llarga o crònica i que no puga realitzar la seua jornada laboral completa també podrà beneficiar-se d’aquesta mesura, prèvia valoració mèdica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari