Situació 0 per nevades i suspensió de classes en pobles de Castelló per la borrasca

Almenys 750 estudiants s’han quedat hou i demà sense classe per la borrasca Filomena, que ha tallat diverses carreteres de la província

Situació 0 per nevades i suspensió de classes en pobles de Castelló per la borrasca

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha decretat situació 0 per nevades en cinc comarques de tot el territori, tres d’elles a la província de Castelló: Els Ports, el Baix Maestrat i l’Alt Palància. Una mesura que s’uneix al decret de la Preemergència nivell taronja a l’interior d’Alacant, València i Castelló i en el litoral d’Alacant, així com el risc per fenòmens costaners en el litoral sud d’Alacant hui i demà.

I és que la borrasca Filomena ha fet necessària l’actuació dels cossos de seguretat i emergències per a mantenir netes les carreteres i evitar accidents. Ja aquest matí els bombers forestals de Barraques han hagut d’auxiliar als conductors de diversos cotxes atrapats en la CV-236 entre Begís i Viver pel gel, mentre que en la seua última actualització, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) ha informat que, a les 12.34, hi ha diverses carreteres tallades, algunes que exigeixen cadenes i quasi una vintena que estan condicionades al pas.

Suspensió de les classes per la neu a Castelló

A més, hi ha diversos ajuntaments que han anunciat la suspensió de les classes en els centres escolars pel temporal de neu i pluja. Es tracta de Xèrica, que ha assenyalat que les classes se suspenen el 7 i 8 de gener “davant el risc que això pot suposar per a l’assistència i transport escolar”; Altura, on se suspenen les classes també hui i demà en l’IES Xèrica-Viver; Begís, en tots els seus centres; el Toro, Toràs, Benassal i Barraques, de moment.

Segons les dades facilitades per la Conselleria d’Educació, la borrasca Filomena ha deixat sense classe a uns 750 estudiants d’aquests municipis castellonencs, però en tota la Comunitat Valenciana la xifra ascendeix als 30.750.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari