Almenara demostra la seua solidaritat en el "sopar de les calderes"

5.300 persones van adquirir els tiquets a benefici de “Aspanion, niños con cáncer”

Almenara demostra la seua solidaritat en el "sopar de les calderes"
27/09/2019 -

El sopar de caldereta de carn de bou, cita gastronòmica per excel·lència de les festes patronals d’Almenara, enguany s’ha tenyit de solidaritat. I és que el poble d’Almenara s’ha bolcat i més de 5.300 persones han adquirit el tiquet realitzant un donatiu d’un euro per ració destinat a “Aspanion, niños con cáncer”, a la que pròximament s’entregaran els més de 5.300 euros recaptats. L’alcaldessa d’Almenara s’ha mostrat molt contenta de la resposta veïnal, demostrant que “Almenara és un municipi solidari” agraint la participació. Fins ara no hi havia donatius per la caldereta i era gratuïta.

Una altra de les novetats d’enguany ha sigut el canvi de l’equip de cuina ja que s’ha encarregat de l’elaboració el prestigiós xef Pepe Becerra d’Eventos Molí-Mar S.L. que recull el testimoni d’Alejandro Sánchez-Alcón que s’ha encarregat els últims 30 anys.

Per a l’elaboració del guisat, l’equip del Xef Becerra, format per deu persones, ha emprat 2.200 quilos de carn de bou, al costat de més de 1.100 quilos de creïlles. A més s’ha utilitzat ceba, carlotes, xampinyons, i pésols. També s’ha utilitzat vi, oli d’oliva, sal, al que s’uneix l’aigua, així com les diverses espècies i aromàtiques. Les quantitats han sigut les mateixes que durant els anys anteriors. El guisat s’ha cuinat en aquesta ocasió a llenya, per al que s’han utilitzat fins a cinc grans calders.

Encara que hi ha veïns que degusten la “caldereta” a casa o en els casals, la gran majoria aprofita l’ocasió per a sopar en germanor en la carpa habilitada en el Recinte Firal on la Penya NSK ha oferit un play-back durant la degustació del guisat. La nit es completarà amb la “xocolatà” i repartiment de xurros a càrrec de la xurreria Martí i l’actuació de l’espectacular orquestra Montecarlo.

Demà es reprendran les activitats taurines amb l’exhibició a les sis i mitja de la vesprada d’un bou de la ramaderia de Torrehandilla patrocinat per la penya el Morrillo, amb la col·laboració de l’ajuntament. El bou s’embolarà a les dotze de la nit. Prèviament, a les 17.00 i a les 22.30, l’Associació Cultural Dalt de la Muralla i la Penya Endevina-ho realitzaran el tradicional tancament infantil. Posteriorment els Cinquens 2019 oferiran amb la col·laboració de l’ajuntament d’Almenara la festa “Moor” en el recinte firal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari