La majoria de municipis costaners suspén les festes de Sant Joan 2020

Les mesures de seguretat enfront del coronavirus han provocat que els ajuntaments suspenguen actes amb aglomeracions, com les fogueres de la nit de Sant Joan

La majoria de municipis costaners suspén les festes de Sant Joan 2020

Aquest estiu serà molt diferent amb la majoria de festes patronals que passaran de llarg en el calendari. I les fogueres del 24 de juny seguiran en la mateixa línia. A pocs dies per a la seua celebració, molts municipis costaners ja han anunciat festes de Sant Joan suspeses a Castelló aquest estiu 2020.

Els últims a fer-ho han sigut els nou municipis que conformen el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa, la Vall d’Uixó, Alfondeguilla, la Llosa, Moncofa, Artana, la Vilavella, Xilxes, Almenara i Nules, que ahir van anunciar també que aquest estiu no obriran escoles d’estiu, ludoteques, escoles infantils municipals ni permetran la celebració de les fogueres de la nit de Sant Joan a les seues platges.

A més, aquests pobles de la comarca de la Plana Baixa també van explicar en un comunicat que tampoc se celebraran actes multitudinaris o que generen aglomeracions dins de les festes estivals per motius de seguretat davant la pandèmia del coronavirus.

En el cas de Nules, l’ajuntament ha informat que s’establirà un dispositiu de vigilància a les platges en el qual participaran la Policia Local, la Guàrdia Civil i Protecció Civil, que sancionaran a les persones que incomplisquen les normes.

No obstant això, no són els únics que han decidit aquesta suspensió. Benicàssim també suspén les seues fogueres del 24 de juny amb un reforç del dispositiu especial de la Policia Local i la Guàrdia Civil “per a evitar les aglomeracions o sopars de persones a la platja i que no es duga a terme l’encesa de fogueres”, ha subratllat l’ajuntament.

En el cas de Vinaròs, els i les agents també participaran en un dispositiu amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions de joves i estarà prohibit la realització de fogueres a les platges i cales de la població i el consum d’alcohol, així com altres activitats lúdiques que puguen suposar un risc de contagi de la Covid-19. No obstant això, l’ajuntament ha matisat que no es prohibirà l’accés a les platges, ja que sí que serà possible el tradicional banyat de peus per als qui desitgen realitzar aquesta part de la celebració.

De moment, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Cabanes, Orpesa, Benicàssim, Nules, Moncofa, Xilxes, la Llosa, Vinaròs i Almenara ja han anunciat que en la matinada del 24 de juny les seues platges no acolliran les tradicionals fogueres de Sant Joan que donen la benvinguda a l’estiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari