Tania Baños ressalta el potencial del ultratrail 'Top of the Rock' per a donar a conéixer la província

La diputada d’Esports ha presentat hui a Castelló la competició, que «posa a la província com a referent esportiu i dona a conéixer els meravellosos municipis que la conformen»

Tania Baños ressalta el potencial del ultratrail 'Top of the Rock' per a donar a conéixer la província
19/10/2021 -

La província de Castelló està preparada per a acollir la tercera edició de l’ultratrail ‘Top of the Rock’, una carrera de 120 quilòmetres que s’ha consolidat com una de les proves per etapes de referència del calendari esportiu castellonenc. L’Espai Cultural Obert Les Aules ha acollit aquest matí aquest esdeveniment que es realitzarà en tres etapes els dies 22, 23 i 24 d’octubre. La competició ha sigut presentada per la diputada d’Esports, Tania Baños, i l’organitzador de la prova, Manu García.

Baños ha afirmat que aquesta prova “compta amb un dels recorreguts més atractius i bonics del país, la qual cosa sumat al seu potencial mediàtic ajudarà a posicionar a la nostra província com a referent esportiu i donarà a conéixer els meravellosos municipis de l’interior provincial”.

Sobre aquest tema, l’organitzador de l’esdeveniment, Manu García, ha agraït el suport mostrat per la Diputació i ha explicat que aquesta prova “obri la porta al fet que esportistes de fora puguen gaudir corrent dels nostres increïbles pobles i paisatges”.Les etapes

‘Top of the Rock Ultra Trail’ partirà el dia 22 d’octubre de Castelló, començant per l’etapa regna de 45 quilòmetres. La segona etapa acabarà a Benassal, després d’haver recorregut 37 quilòmetres; i en l’última i definitiva etapa, es coronarà el castell de Morella després de recórrer altres 38 quilòmetres. A més, els participants gaudiran en el seu camí de poblacions com la Pobla Tornesa, de llocs emblemàtics com el Castell de Vilafamés, senderes com el GR33 o la ruta dels Molins de Vent, i d’enclavaments de gran tradició templera com Culla i Benassal, sumant entre les tres etapes 120 quilòmetres i 4.900 metres de desnivell acumulat positiu.

La temàtica de la prova vincula localitzacions medievals i senderes mil·lenàries, on els participants tenen el desafiament de partir des de la capital de la província al nivell de la mar i, a través de tres etapes, aconseguir el cim de la roca (Top of the Rock).

A part de la dificultat quant a distància i desnivell, la prova s’emmarca en el concepte de semiautosuficiència, és a dir, el participant ha de portar una sèrie de material obligatori sempre amb si, tant de seguretat, com d’alimentació, ja que només hi ha entre 2 i 3 avituallaments per etapa i, fins a aconseguir-los, els corredors han de ser autosuficients en matèria d’hidratació i nutrició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari