El temporal de pluja afecta la província de Castelló

Els bombers han hagut d’actuar en desenes d’incidències en les últimes hores

El temporal de pluja afecta la província de Castelló

Durant el cap de setmana, els bombers del Consorci Provincial de Castelló han hagut de mobilitzar-se per a atendre múltiples incidències relacionades amb les fortes tempestes que han assotat la Comunitat Valenciana, especialment la seua zona nord. Entre les principals tasques realitzades es troben la retirada d’arbres i plaques solars caigudes a causa de les intenses ràfegues de vent.

La província de Castelló ha sigut una de les àrees més afectades pel temporal denominat ‘Betty‘. Els bombers de Castelló han realitzat nombroses intervencions, incloent-hi fins a l’extinció d’un incendi forestal causat per la caiguda d’un llamp, la retirada d’arbres caiguts i l’evacuació d’un depòsit d’aigua a Betxí.

Un dels incidents més destacats es va produir en Benlloc, on un incendi es va deslligar arran d’un llamp. Els bombers van acudir ràpidament per a extingir les flames i evitar que es propagaren.

En termes de precipitacions, algunes localitats a la província de Castelló van experimentar intenses pluges. Segons l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET), Eslida va registrar 57 litres per metre quadrat, Rossell 48 litres per metre quadrat, La Vilavella 40 litres per metre quadrat, Morella 37 litres per metre quadrat i Vila-real 27 litres per metre quadrat.

L’episodi de pluges i tempestes ha afectat, principalment, a les comarques de La Plana, el Baix Maestrat i els Ports. Afortunadament, després de la desactivació de l’alerta taronja emesa per Emergències, s’espera un període d’estabilitat a la regió en els pròxims dies, acompanyat d’una baixada generalitzada de les temperatures, que podria arribar a ser de fins a 10 graus en comparació amb les temperatures registrades tan sols 24 hores abans.

Aquesta situació dona per finalitzada la quarta onada de calor de l’estiu, una ona que ha sigut excepcionalment llarga i que ha deixat temperatures per damunt dels 40 graus en els últims dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari