Totes les sales de vistes dels jutjats de Castelló estaran digitalitzades a l'abril

La titular de Justícia, Gabriela Bravo, recorda que s’estan invertint 30 milions d’euros en la renovació tecnològica dels jutjats valencians

Totes les sales de vistes dels jutjats de Castelló estaran digitalitzades a l'abril
03/03/2021 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat aquest dimecres que totes les sales de vistes dels jutjats dels cinc partits judicials de Castelló estaran digitalitzades el mes vinent d’abril.

Serà en aquesta província on es culminarà la primera fase del Programa Aurea que suposarà la digitalització i instal·lació de sistemes d’enregistrament en les 68 sales de vista, de les quals, 49 són a la Ciutat de la Justícia de la capital de la Plana. Tot això ha suposat una inversió de 3 milions d’euros.

Bravo ha fet aquest anunci després de la visita al Jutjat de Primera Instància número 4 de Castelló, el qual, ha sigut el primer a optar majoritàriament per usar la seu judicial electrònica per a la comunicació amb les persones jurídiques no representades per advocat i procurador, la celebració de vistes telemàtiques i el compromís de reduir el paper a zero.

Juntament amb aquest jutjat -que va iniciar aquesta transició fa uns tres anys-, altres òrgans judicials castellonencs, “gràcies a l’impuls del president de l’Audiència Provincial, José Manuel Marco” s’estan sumant a la transformació digital de la Justícia com la Secció Tercera i en el jutjat de Primera Instància número 7.

Segons ha explicat la consellera, l’experiència en aquest jutjat revela “uns resultats òptims, ja que, en menys d’un any, s’ha disminuït l’ús de paper en una quarta part; 1 de cada 3 judicis setmanals es realitzen telemàticament i, durant la pandèmia, l’activitat d’aquest jutjat a penes s’ha vist afectada”.

Per eixe motiu, la consellera ha felicitat la jutgessa titular del número 4, Carolina del Carmen Castillo i a tot l’equip de l’òrgan judicial “pel seu compromís i dedicació amb la modernització de la Justícia” al mateix temps que ha recordat que l’Administració “farà costat a aquest i a tots els jutjats de la Comunitat Valenciana que opten majoritàriament per la digitalització”.

“La Justícia del segle XXI -ha dit la consellera- ha de ser digital i hem de reduir la immensa quantitat de paper que es consumeix en els nostres jutjats”. En aquest sentit, ha explicat que en els tribunals de la Comunitat Valenciana “es consumeixen 16 milions i mig de folis al trimestre, que, un damunt de l’altre, serien una torre tan alta com el Penyagolosa que mesura més de 1.800 metres”.

Per a reduir el paper, acurtar els temps i millorar el servei, la Conselleria de Justícia té en marxa el projecte més gran de renovació tecnològica dels jutjats de la Comunitat Valenciana de la seua història amb una inversió de 30 milions d’euros repartits entre el programa AUREA i la posada en marxa del nou sistema de Gestió Processal la licitació de la qual es durà a terme la setmana que ve i que, segons ha recordat Gabriela Bravo, “permetrà la integració total entre els òrgans judicials amb un sistema modern que suposarà un abans i un després”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari