Les tempestes podrien deixar hui fins a 40 litres per metre quadrat a la província de Castelló

El Consorci Provincial de Bombers ha preparat un dispositiu que s’activarà de forma immediata si és necessari

Les tempestes podrien deixar hui fins a 40 litres per metre quadrat a la província de Castelló

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha advertit que aquest divendres la DANA podria deixar precipitacions acumulades de fins a 40 litres per metre quadrat en una hora a la província de Castelló, que s’esperen més intenses durant el matí.

En concret, l’agència meteorològica ha decretat el nivell taronja des de les 12.00 fins a les 23.59 per tempestes i precipitacions, i s’espera que, des de les 00.00 hores fins a les 11.59, s’acumulen fins a 30 litres per metre quadrat en una hora.

Aquestes pluges seran localment fortes, persistents i amb tempestes ocasionals, encara que les temperatures no variaran molt durant la jornada. El que sí que assenyala l’AEMET és que les pluges es prolongaran fins al diumenge a la província, amb la vesprada probablement amb sol i núvols. Ja el dilluns, la probabilitat de precipitacions descendeix al 35%.

Davant aquesta situació, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) va anunciar ahir que ha posat en alerta a tots els seus dispositius perquè s’activen de manera immediata si és necessari per les complicacions que puga suposar l’alerta taronja.

L’activació de recursos, segons ha assenyalat el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, “es realitzarà gradualment segons les necessitats puntuals de cada moment i cada zona operativa”. Ibáñez, en aquest sentit, ha demanat a la població “prudència” i que s’informen de les actualitzacions meteorològiques i activació de preemergències o emergències a través de l’Aemet i GVA112.

El CPBC té operatius els quatre parcs de bombers professionals situats a Benicarló, Oropesa, Nules i Segorbe i els cinc de bombers voluntaris a Onda, Lucena, Benassal, Morella i Atzeneta, la qual cosa suposa un total de 26 camions autobomba secundats per 52 equips d’aixecament dividits en 10 electrobombes, 34 motobombes i 8 turbobombes. D’altra banda, també es compta amb altres 15 camions autobombes corresponents a les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat assignades al Consorci de Castelló. Així mateix, està preparada també la unitat de voluntaris de Protecció Civil de Diputació de Castelló per a actuar de manera immediata com a suport logístic al dispositiu de bombers.

Al costat de tot aquest dispositiu, el Consorci de Bombers té també activades la Unitat de Rescat en Muntanya (URM) i la Unitat de Rescat Aquàtic (URA) amb efectius distribuïts als parcs de bombers professionals. La URA disposa d’un vehicle remolc dotat amb una embarcació pneumàtica de rescat i la resta de material necessari per a atendre qualsevol rescat en terra o mar. A més, compta amb dues embarcacions zodiac de rescat en baix calat, tres motos aquàtiques de rescat, cinc pots de rescat en zones d’aigua estancada i tres embarcacions semirígides bimotor de 10 metres per a rescat marítim amb base en els ports de Benicarló, Oropesa i Borriana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari