Transició Ecològica anuncia la convocatòria d'una Mesa postincendi en Azúebar i Soneja

La conselleria ja estudia actuacions de restauració forestal per a recuperar la zona afectada i frenar processos erosius

Transició Ecològica anuncia la convocatòria d'una Mesa postincendi en Azúebar i Soneja
26/08/2021 -

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha avançat que convocarà al setembre una Mesa postincendi en Azúebar i Soneja, que donarà cabuda a les entitats amb representativitat en el territori.

Aquesta taula té com a objectiu definir i dissenyar els objectius de restauració en el marc d’un treball conjunt de tots els agents implicats en la defensa del territori, amb especial atenció als propietaris dels terrenys com els Ajuntaments d’Azuébar i Soneja: titulars d’un total de 345 hectàrees.

En aquest sentit, tècnics de la conselleria ja estudien sobre el terreny les actuacions d’urgència necessàries per a recuperar la zona afectada pel foc, controlat des de dilluns passat.

Amb caràcter general, els treballs s’orientaran a la restauració forestal per a pal·liar els danys derivats de l’incendi, amb l’objectiu de minimitzar la pèrdua de sòl a través del control de possibles processos erosius, possibilitar l’estabilització de llits i bancals, facilitar la regeneració natural i millorar les vies d’accés.

El director general de Prevenció d’Incendis Forestals, Diego Marín, ha valorat la declaració de zona catastròfica acordada pel Consell de Ministres i ha xifrat, de manera provisional, en 420,61 hectàrees la superfície forestal afectada per l’incendi forestal d’Azuébar, que va aconseguir també els termes municipals de Soneja i en menor mesura d’Almedíjar el passat 14 d’agost.

Del total de 420,61 hectàrees de superfície forestal, 218,22 hectàrees corresponen al terme municipal d’Azuébar, 198,18 hectàrees al de Soneja i 4,20 hectàrees a Almedíjar.

Respecte del tipus de vegetació, 118,09 hectàrees són de superfície arbrada, 301,32 de superfície no arbrada i 1,19 hectàrees de canyes. La superfície afectada no forestal és de 74.46 ha de les quals 69,11 són de sòl agrícola.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari