La Diputació garanteix amb 90.000 euros el transport d'usuaris de centres especialitzats de 20 municipis

La Diputació garanteix amb 90.000 euros el transport d'usuaris de centres especialitzats de 20 municipis
08/06/2020 -

La Diputació de Castelló ha aprovat aquesta setmana en Junta de Govern la concessió, per un import proper als 90.000 euros, de les ajudes per a la prestació de serveis de transport adaptat de viatgers a Centres Especialitzats de la província. Cinc entitats del tercer sector han estat les beneficiàries d’aquesta subvenció que té com a objectiu garantir el trasllat de persones amb diversitat funcional des dels seus domicilis als seus centres de dia de referència, on se’ls ofereix atenció sociosanitària i es contribueix a millorar la seua qualitat de vida.

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha destacat que “hem agilitzat al màxim el dictamen perquè les entitats disposen de més recursos per a poder afrontar les despeses imprevistes, i en alguns casos quantioses, a les que s’han hagut d’afrontar a causa de la pandèmia de Covid-19, ja que han hagut de doblar esforços per a atendre les necessitats bàsiques dels seus usuaris”. En aquest sentit, la vicepresidenta ha afirmat que ja s’ha avançat el 85% de l’ajuda, el que suma un total de 74.495 euros, a les cinc associacions beneficiàries.

Les ajudes aprovades beneficiaran els usuaris i usuàries de 20 municipis de la província, donant cobertura a la major part de la població de les comarques de Castelló.

ENTITATS SUBVENCIONADES

Les ajudes provincials arribaran una vegada resolta la convocatòria al Comité Provincial de la Creu Roja Espanyola de Castelló per a garantir l’accés als centres especialitzats des dels municipis d’Artana, Benicarló, Borriol, Borriana, Castelló, les Coves de Vinromà, Moncofa, Nules, Onda, la Salzadella, Torreblanca i Vinaròs amb 22.000 euros. L’Associació Granja-Hogar ‘El Rinconet’, per la seua banda rebrà 29.000 euros i donarà cobertura a residents en Almassora, Borriol, Castelló, la Pobla Tornesa, Vilafamés i Vila-real. A la Fundació Daño Cerebral ATENEU-Castelló li corresponen 14.400 euros i donarà servei a les poblacions de Borriol, Castelló, Moncofa, Nules, Onda i Vila-real. Per la seua banda, la delegació de Benicarló d’aquesta entitat ingressarà 14.150 euros i garantirà el transport dels usuaris i usuàries empadronades a Benicarló, Càlig, Catí, Sant Mateu, Traiguera y Vinaròs. Per últim, l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Castelló rebrà 10.000 euros per a donar servei a les localitats de les Alqueries, Benicàssim, Borriana, Cabanes, Castelló, Onda, la Vall d’Uixó, Vila-real i la Vilavella.

Les entitats beneficiàries hauran de justificar les despeses abans del 31 de desembre de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari