Diputació i Conselleria confirmen el trasllat a la Generalitat del centre de recepció de menors de Penyeta Roja

Patricia Puerta destaca que “era una prioritat absoluta solucionar un servei que no comptava amb cap cobertura legal i aconseguir la millor de les seguretats jurídiques en benefici dels menors”

Diputació i Conselleria confirmen el trasllat a la Generalitat del centre de recepció de menors de Penyeta Roja
25/02/2020 -

La Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana han fet un nou pas per a regular per complet el centre de recepció de menors de Penyeta Roja, que passarà a les mans de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a partir de l’1 d’abril per a posar d’una vegada ordre en un servei que emmalaltia de seguretat jurídica i que l’anterior equip de govern no va voler resoldre, la qual cosa suposava una gran irresponsabilitat”, segons assenyala la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta.

Des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha remés ja a la Diputació l’ofici que certifica que el 31 de març serà l’últim dia en què estiga operatiu el centre de menors de Penyeta Roja, per la qual cosa a partir de l’1 d’abril serà a Generalitat la que es faça càrrec a través de les dependències que té en el centre de recepció Verge del Lledó.

La següent mesura serà portar l’ofici a un ple extraordinari previst per al 12 de març, que marcarà l’inici de l’extinció del centre de menors de Penyeta Roja a partir de l’1 d’abril. La vicepresidenta, Patricia Puerta, ha destacat en aquest sentit “l’intens treball desenvolupat aquests mesos per a “regular el servei i deixar d’assumir una competència que no ens corresponia, a més de garantir que l’atenció als menors compte, per fi, amb tots els preceptes legals”.

Es tracta d’un pas fonamental dins de l’estratègia de l’actual corporació provincial, que des de la incorporació de l’actual equip de govern el mes de juny passat ha centrat la seua mirada en l’àrea social i en la seua necessària regularització. “La Diputació no té competència en aquesta matèria i era alguna cosa que urgia resoldre”, assenyala Patricia Puerta.

Plantilla

De manera paral·lela, la Diputació treballa en la recol·locació de tota la plantilla de funcionaris que treballa en el centre de recepció de menors de Penyeta Roja, que es quedarà en la institució provincial. Ara es treballa en un pla per a reubicar als treballadors, tant en altres àrees de Penyeta com en llocs de treball que contemplen les seues mateixes categories. Per a això, s’està realitzant un complet estudi per a veure la millor de les solucions, que inclouen formació per al personal en el cas que així ho necessiten.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari