Sanitat informa de tres grans brots de COVID-19 a Alcalà de Xivert, Benicarló i Borriana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat que 1.000.099 persones s’han sotmés a una prova PCR per a la detecció del coronavirus en la Comunitat Valenciana des de l’inici de la pandèmia. De totes elles, el 89% ha donat un resultat negatiu. Una actualització en la qual també s’ha indicat la detecció de nous brots, tres de gran grandària a la província de Castelló.

I és que Benicarló, Alcalà de Xivert i Borriana tenen brots que superen els 8 casos. En el cas de Benicarló, s’han contagiat 10 persones en l’àmbit social. L’ajuntament, així mateix, acaba d’informar que la residència i el Centre Geriàtric El Collet ja estan lliures de COVID-19.

D’altra banda, Borriana compta amb un brot de 9 persones que han donat positiu en la prova PCR o test d’antígens, també contagiades en l’àmbit social. No obstant això, la xifra més elevada és la del brot de 14 persones, d’origen laboral, en la localitat d’Alcalà de Xivert.

Així mateix, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat d’un brot xicotet de 3 casos positius i origen social a Vinaròs.

D’altra banda, la Comunitat Valenciana ha registrat 2.109 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 124.067 persones. Per províncies, la distribució de nous positius és la següent: 211 a Castelló (13.591 en total); 611 a Alacant (41.673 en total), i 1.287 a la província de València (68.801 en total). A més, continua havent-hi 2 casos sense assignar.