Tres setmanes sense COVID-19 en les residències de Castelló

El 24 de març Sanitat va confirmar que no quedaven residències amb casos positius en la província

arxiu

Tres setmanes sense COVID-19 en les residències de Castelló

Tres setmanes després d’una de les notícies més esperades, l’esperança continua embolicant l’ambient de les residències de persones majors i amb diversitat funcional i dels centres de menors de la província de Castelló. I és que en aquestes últimes setmanes han aconseguit mantenir-se lliures de COVID-19, la qual cosa situa a la província com l’única que pot celebrar aquest plançó a la pandèmia per part d’aquests centres.

La vacuna ha escudat a les residències i així ho mostren les dades no sols de la província de Castelló, sinó també del conjunt de la Comunitat Valenciana. Segons el balanç d’inoculació de la Conselleria de Sanitat a 3 d’abril, als i les residents majors se’ls ha administrat 29.726 primeres dosis i 26.817 segones, per la qual cosa el 98% ja ha rebut una dosi i el 90% té la pauta completa.

Això explica que a poc a poc han anat disminuint els nous contagis entre residents i personal i les defuncions (ahir, cap en cap cas) i que queden 4 residències amb casos positius, cap d’elles sota vigilància activa de Sanitat, segons l’última actualització de la conselleria.

Inici de la descompressió

L’evolució favorable de les residències ha portat a posar en marxa el seu protocol de descompressió des d’aquest dilluns, amb l’objectiu que “la vida en les residències torne a semblar-se a la qual existia abans de la pandèmia, sobretot referent a les eixides de les persones”, segons ha explicat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

En concret, en aquelles que estiguen lliures de COVID-19 i tinguen un procés de vacunació complet o del 95% es permeten més flexibilitats quant a eixides, pernoctacions, eixides vacacionals i visites de familiars. Un primer pas cap a la normalitat prèvia a la pandèmia que s’espera amb ganes per part de residents, familiars i personal d’aquests centres sociosanitaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari