Els veïns i veïnes d'Azuébar tornes a les seues cases després que l'incendi ja estiga perimetrat

Un dispositiu terrestre treballarà durant tota la nit per a extingir l’incendi

Els veïns i veïnes d'Azuébar tornes a les seues cases després que l'incendi ja estiga perimetrat
15/08/2021 -

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha continuat dirigint durant tota la jornada del diumenge un ampli dispositiu d’extinció de més de 300 persones i 20 mitjans aeris en l’incendi d’Azuébar. Els mitjans aeris s’estan retirant a l’ocàs, mentre que els terrestres continuaran amb un dispositiu nocturn amb el qual es continuarà treballant durant la nit.

El director tècnic del Lloc de Comandament Avançat instal·lat pel Consorci en Azuébar, Pablo Vila, ha destacat que “la bona evolució de l’incendi gràcies als esforços i bona coordinació de totes les administracions implicades ha permés millorar la situació i els veïns i veïnes d’Azuébar poden ja tornar a les seues cases“. Cal recordar que els habitants d’aquest xicotet municipi van haver de ser desallotjats en plena matinada a causa de la perillositat d’aquest incendi.

En aquest sentit, les primeres hores d’aquest incendi forestal, el més greu aquest estiu en territori de la Comunitat Valenciana, van estar caracteritzades per les temperatures superiors a 40 graus i les fortes ratxes de vent. La mateixa Agència Estatal de Meteorologia ha assenyalat que en bona part de la província de Castelló s’han produït en les últimes hores rebentades càlides, amb bruscos ascensos de temperatura en escàs marge de temps, descensos de la humitat i fortes ratxes de vent, una situació que es va donar durant les primeres hores de l’incendi d’Azuébar. A última hora de la vesprada del diumenge, el Consorci ha rebut altres dos avisos per incendis forestals, a L’Alcora i Caudiel.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari