Vila-real i Torrehermosa treballaran en un agermanament per a potenciar el turisme religiós a través de Sant Pasqual

L’alcalde destaca tot el treball realitzat per a impulsar les visites i la unió amb el municipi natal del patró de la ciutat a través del pelegrinatge que s’organitza cada any

Vila-real i Torrehermosa treballaran en un agermanament per a potenciar el turisme religiós a través de Sant Pasqual
28/03/2019 -

L’Ajuntament de Vila-real treballarà en l’agermanament amb la localitat de Torrehermosa, terra natal de Sant Pasqual, després de conéixer que existeix documentació que acreditaria la relació constant entre tots dos municipis segles enrere. Així ho ha anunciat l’alcalde, José Benlloch, que dissabte passat va participar, un any més, en el tradicional pelegrinatge que s’organitza al municipi aragonés i que “serveix per a recordar que comptem amb un nexe d’unió potent, com és Sant Pasqual”.

Una iniciativa que parteix de la confraria de la Puríssima Sang, “fonamental per al projecte de turisme religiós que portem impulsant huit anys, ja que compta amb quasi 500 anys d’història, sent la primera de la província de Castelló, i és la responsable que hui celebrem la nostra Setmana Santa local”, explica Benlloch.

En aquest sentit, el primer edil ha posat l’accent en el “ambiciós projecte de turisme religiós que compta amb tot tipus de mesures posades en marxa en els últims anys per a demostrar l’orgull, el sentiment, la fe i la devoció de la nostra cultura”.

“Mentre el PP no va fer res en 16 anys, nosaltres hem posat en valor molts elements que ja oferim als nostres visitants”, afirma i recorda, entre altres actes, la celebració d’un Congrés de Turisme Religiós, la creació de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, la restauració de la coveta de la Mare de Déu de Gràcia, la posada en marxa de l’espectacle Laquima Vere per Setmana Santa o la recuperació de les campanes de la basílica, amb el carrilló més gran d’Europa, gràcies al suport del Fill Predilecte José Gómez.

La incorporació d’actes per a potenciar la Setmana Santa local, el centre d’interpretació de la basílica, la col·lecció d’art religiós de la Casa-Museu de Llorens Poy o la creació d’un accés al cor de la capella del Crist de l’Hospital, així com la col·laboració amb el Bisbat per a fomentar les visites a l’església Arxiprestal “són sol alguns exemples de tot el que hem fet en huit anys i caldria sumar la peregrinació a Torrehermosa, que des de fa alguns anys compta amb una nodrida representació de veïns de Vila-real i cada vegada amb major importància”.

Benlloch assenyala que “en aquesta edició han participat centenars de persones de diferents municipis veïns, de Vila-real, han assistit polítics d’Aragó i també tots aquells de la nostra ciutat que s’han volgut sumar. Jo personalment sentiria que em falta alguna cosa si un any no poguera acudir i crec que aquest és un dels esdeveniments que caldria potenciar dins del nostre projecte de turisme religiós”.

El primer edil es planteja aconseguir algun tipus de protecció per a aquesta festa, que “mostra la història en comú entre dues comunitats i que podríem anar millorant amb el temps per a honrar al nostre patró com es mereix” i destaca com una de les idees més factibles l’agermanament. “Aquest cap de setmana ens vam assabentar que hi hauria molta documentació que acredita la relació constant entre Vila-real i Torrehermosa segles enrere”, indica, “que no hi haja cap dubte que si trobem el llaç d’unió necessari farem un agermanament” i ha anunciat que “s’està treballant en l’edició d’un llibre on s’explica com va nàixer la peregrinació a Torrehermosa”.

Així mateix, Benlloch ha lamentat l’ús polític que enguany ha fet el PP d’aquest acte tan emotiu. “Sant Pasqual és de tots, de l’esquerra, de la dreta i de tots els veïns, per això resulta tan entristidor veure com un partit ha fet una manipulació tan gran d’allò ocorregut. No m’ho esperaria mai”, afirma. “Una cosa és el que ha passat en Torrehermosa i una altra la que ens venen, ja que han fet un vídeo totalment manipulat en el qual només ixen ells i ens invisibilitzen, quan es tracta d’un acte institucional en el qual tots representàvem alguna cosa”, assenyala i denúncia que “s’ho han treballat molt perquè no apareguérem: això és el que passava en 2011 i el que pot tornar a passar si tornen al govern”.

A més, ha anunciat que el vídeo institucional de l’Ajuntament, “en el qual tots eixim” es penjarà aviat a YouTube i totes les fotos es poden consultar al compte oficial de l’Ajuntament a Flickr.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari